Поведението на Бойко Борисов в последната година и половина е

...
Поведението на Бойко Борисов в последната година и половина е
Коментари Харесай

Александър Симов: Склонни сме да подкрепим правителство на Има такъв народ

Поведението на Бойко Борисов в последната година и половина е тотално неуважение на Народното събрание. Това сподели в " Денят стартира " депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Александър Симов.

За мен това, което Бойко Борисов направи във вчерашния ден, е израз на огромен боязън. Страхът да се появи в новия състав на Народното събрание и да показа Плана за възобновяване и развиване. Вчера видях, че той няколко пъти го разгръщаше и разказваше какъв брой е професионален и изчерпателен. Защо не пристигна в Народното събрание, с цел да го показа, попита Симов.

Той изрази съмнение Борисов да се яви в сряда в Народното събрание. " Премиерът е лицето на едно ръководство и отводът му да се яви в Народното събрание е дискредитация на самата концепция за народна власт ", съобщи депутатът.

Според Симов Планът за възобновяване и развиване се нуждае от преправка. " Това, което прочетох все още, ми се коства леко настрана от действителностите. Трябва да се срещна в детайли. Но считам, че проектът се нуждае от преправка. И най-лошото е, че ръководството единствено знае, че този проект не е задоволително настоящ и съответен ", уточни Симов.

" Една от аргументите да стартираме промяната в Българска социалистическа партия е това, че имаше хора, които искрено тласкаха партията към коалиция с ГЕРБ. След последния пленум Българска социалистическа партия даде гаранции, че не е партията, която ще протегне ръка на една провалена и морално дискредитирана партия като ГЕРБ ", сподели още депутатът.

Той съобщи, че Българска социалистическа партия е склонна да поддържа държавно управление на " ИТН ". " Очертахме пет условия, при които ние бихме подкрепили такова държавно управление, колкото и време да изкара. Сред тях са дейности в здравната сфера, подкрепяне на хората, наранени от социално-икономическите последствия, проверка на цялото ръководство на Бойко Борисов ", изясни Симов.

Допълни, че Българска социалистическа партия няма да поддържа предложение за понижаване на партийната дотация на 1 лева, защото " сходна концепция е най-хубавият метод да превърнем партиите в заложници на олигархичните ползи ". Разбира се, склонни сме да приказваме за това какъв би трябвало да е същинският размер на дотацията, добави Александър Симов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР