“Поведението и на министър-председателя в оставка в чужбина е най-малкото

...
“Поведението и на министър-председателя в оставка в чужбина е най-малкото
Коментари Харесай

Меглена Плугчиева: Денков направо извърши национално предателство с обръщението си

“Поведението и на министър-председателя в оставка в чужбина е най-малкото неприемливо и граничещо с родоотстъпничество, тъй като на няколко пъти той съобщи, че е по-важно да се помогне на Украйна, по-важно е да се изпълнят сляпо и директно задължения и отговорности, които са ни сложени извън, от Брюксел, в сравнение с да се съобразим с интереса на българските жители, на българското общество и на страната ни. Това държание не кореспондира с нужното държание на сериозен министър-председател ”.

Това споделя Меглена Плугчиева, някогашен вицепремиер по европейските фондове, депутат в три състава на Народното събрание, заместител министър на земеделието и дълготраен дипломат, в изявление за Аудиокаста на " Фокус “ " Това е България “

Преди дни тя насочи посредством Епицентър.бг зов към публицистите да бойкотират този политически срам, който ни спретват управлаващите.

“Не знам, дали някой е погледнал да види последно " Нойе Цюрихер Цайтунг “ - швейцарският ежедневник, който е един от най-реномираните в немскоговоряща Европа, какво написа за България? Някой да е погледнал във " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг “, където се разяснява, че България от ден на ден се отдалечава от еврото и приемането на еврото през 2025 година Това са единствено част от изявленията, които излизат в последните дни. И от Външно министерство получавам информация от мои някогашни сътрудници, които ми споделят: " Срамуваме се, че звънят от непознатите посолства в София, да питат по какъв начин е допустимо да се случва всичко това и докога ще се случва “.

Според нея, след всички думи, които бяха казани, " и тази ужасна, грозна лексика, която прозвуча в народен ефир, би трябвало да няма въобще с ПП-ДБ държавно управление. И в случай че има капка срам, капка позор, морал и достолепие, останали в тези хора, би трябвало те да замълчат и да се отдръпват, тъй като при всичко това, което се случи, не знам с какви очи гледат и биха могли да гледат българските жители, както и своите сътрудници в чужбина ".

Някой беше споделил: " Българската политика е без лице “, акцентира Плугчиева и акцентира: по-късно позорно поведение  никога не би трябвало  да се стига до нов пазарлък, какъвто се разиграва в последните дни, тъй като цялата лексика и всичко, на което сме очевидци,  се върти към това: " Давам ти, вземам ти, желая, този пост е моят, другият пост не си го даваме “. Разбирате, какъв брой е неприлично, обидно, унизително за страна, за общество. И по какъв начин може тези хора да имат искания да ни ръководят?!

Аз като елементарен жител не искам тези хора нито тук в страната да ме ръководят, нито да ме съставляват на открито. Това е под достолепието на всеки български жител. Тези хора би трябвало да се отдръпват неотложно! И единственото рационално решение е да се отиде на избори и да се престане с тази корист за заплашване на хората, че изборите са нещо ужасно.

По мотив думите на Борисов, че му са се обаждали министри от други страни да го натискат от името на Кирил Петков да смени вътрешния министър, Плугчиева акцентира, че е парадокс  да има интервенция на който и да било външен, различен министър от трета страна във вътрешните работи на една страна. Това е неприемливо първо за дипломатите, посланиците, които са упълномощени в страната ни. За страдание обаче очевидно тази класическа дипломатическа процедура се нарушава все по-грубо и в случай че е правилно, че министри си позволяват…

Къде е суверенитетът на нашата страна? Къде е въобще мярката и достолепието? И ние имаме ли българско държавно управление, което има своите цели, задания, задължения и отговорности, с цел да се чака намесата на трети страни, пита Плугчиева

Самият факт, че ПП-ДБ толкоз неистово вършат всевъзможни опити, с цел да се задържат на власт, демонстрира, че си дават сметка, че те са стигнали дъното и че и най-силните им последователи и най-сляпо вярващите им последователи към този момент са се стопили до най-малко. Очаквам на идващите избори да има изменена политическа настройка. Имаме  нови придвижвания, които се появиха, споделя Плугчиева.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР