Повечето сръбски медии днес съобщават за начина за получаване на

...
Повечето сръбски медии днес съобщават за начина за получаване на
Коментари Харесай

Българската паспортна мафия печели между 400 и 3000 евро от продажба на документ в Сърбия, сочи разследване

Повечето сръбски медии през днешния ден оповестяват за метода за приемане на български паспорт в страната. Те цитират следствието на " Глас Зайечара ", от което излиза наяве, че " българският паспорт е измежду най-търсените артикули в Сърбия ".
" Българският паспорт коства сред 400 и 3000 евро и повода е доста елементарна: Този паспорт разрешава работа зад граница и избавя от мъчителното връщане на всеки три месеца назад в Сърбия ", написа изданието.
" Този паспорт избавя и подкупи на граничните пунктове, с цел да се избегне слагането на щемпел ", се споделя още в обявата.
" Всеки един от нас познава някой, който има подобен паспорт или пък, някой, който желае да получи подобен. Всеки един от нас познава и някой, който чака да получи паспорт.
Също по този начин познава някой, който е дал рушвет на границата, с цел да не му удрят щемпел. Това е нашата реалност ", се споделя още информацията на " Глас Зайечара ", озаглавена: Български паспорт - сред 400 и 3000 евро.
Преди малко повече от месец четирима жители от Пирот, Димитровград и Чуприя бяха задържани от полицията заради подозрения за взимане на рушвет за издаване на подправени документи за приемане на български паспорт.
Според силите на реда в Сърбия двама от мъжете през последните две години са плащали на доктор да издава подправени медицински уверения, без да бъдат осъществявани прегледи за лица от Сърбия и по-късно са плащали на служители от общината в Пирот на същите тези лица да бъдат издавани уверения, че имат български генезис.
По-късно тези уверения са излъчени на държавните органи в България за издаване на български паспорти. От полицията тогава не прецизираха дали тези арести са свързани с полицейската интервенция в България и задържането на ръководителя на Държавната организация за българите в чужбина Петър Харалампиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР