Повечето съвременни предприемачи вярват, че наемането на допълнителни служители може

...
Повечето съвременни предприемачи вярват, че наемането на допълнителни служители може
Коментари Харесай

Кога е правилният момент да наемете първия си служител

Повечето модерни бизнесмени имат вяра, че наемането на спомагателни чиновници може да бъде от голяма помощ за развиването на техния бизнес. Освен че ги освобождава от денонощната работа, това може да им разреши да съсредоточат вниманието върху задания от по-високо равнище, като основаването на професионални контакти и съставянето на проект за развиване на бизнеса.

Въпреки това, фактът че сте затрупани с работа не е задоволителен, с цел да започнете да събирате автобиографии и да планирате изявленията. Изграждането на екип е стратегическо решение, което изисква деликатно авансово обмисляне.

От момента, в който обявите, че търсите служилите, би трябвало да започнете да мислите за деня, в който ще назначите първия член на вашия екип. По този метод вие ще дадете постоянен старт на бизнеса си и ще се подготвите за деня, в който ще имате цялостен екип.

И въпреки всичко, остава въпросът по кое време е верният миг да превърнете едноличния план в бизнес, предлагащ заплати и облаги на няколко души.

Това са 5 знака, които демонстрират, че е време да разширите бизнеса.

1. Можете да напишете цялостна длъжностна характерност

Преди да пуснете първата си публикация за работа, пробвайте да напишете цялостна длъжностна характерност, която да предоставите на претендентите за позицията по време на интервюто за работа. Тя би трябвало да бъде точна, ясна и лишена от тежкия професионален диалект, който през днешния ден срещаме толкоз постоянно в обявите за работа.

Процесът на сформиране на длъжностна характерност ще ви даде чувство за това по какъв начин би изглеждала една работна седмица на новия чиновник. Трябва да прецените дали имате задоволително работа, с цел да назначите човек, който да работи по осем часа от понеделник до петък, или просто да наемете някой, който да бездейства по през целия ден.

2.Отказвате работа

Много млади бизнесмени бързо схващат, че не реализират действителен прогрес, макар че работят без отмора. Това значи, че злободневните задания не ви оставят нужното време, с цел да изведете бизнеса си на идващото равнище. В един миг ще осъзнаете, че сте достигнали цялостния си потенциал и че не можете да отговаряте на потребностите на нови клиенти.

Единственият метод бизнесът ви да продължи да пораства е като разширите вашия потенциал. Когато става въпрос за компания, състояща се от един човек, това значи да наемете хора, които да правят ежедневните задания, до момента в който вие управлявате самия бизнес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР