Повечето родители на ученици от 1. до 4. клас са

...
Повечето родители на ученици от 1. до 4. клас са
Коментари Харесай

РУО: Повечето родители искат децата им да са в класните стаи

Повечето родители на възпитаници от 1. до 4. клас са декларирали, че са съгласни децата им да бъдат изследвани по два пъти седмично за ковид с щадящите проби, с цел да могат да се върнат още веднъж в класните стаи. Това демонстрират събраните от Регионалното ръководство данни все още, заяви началничката на ведомството Дора Дулчева. Засега те са за шестте общини, в които се мина напълно към отдалечено образование поради висока заболеваемост над 500 на 100 000 души - Пазарджик, Белово, Батак, Брацигово, Панагюрище и Стрелча. В осъществяване на заповедта на министъра на опазването на здравето обаче на онлайн образование от на следващия ден ще са и децата от община Септември, където заболеваемостта към този момент е 545,17 на 100 000 души.
Днес до 12,00 часа на обяд, когато изтече срокът родителите да заявяват дали са съгласни децата им да бъдат тествани, са получени общо 3163 такива заявления, заяви още Дора Дулчева, само че с ангажимента, че това е динамичен развой и е допустимо да продължат да постъпват документи за единодушие. Подадените досега разрешават в учебно заведение да се върнат 175 паралелки, за които единодушие са дали повече от половината родители. В доста от селата в Пазарджишка община даже има попълнени заявления от всички родители.
В идващите дни такова изследване ще бъде направено и за общините с отдалечено образование на ротационен принцип, при което половината учат онлайн, останалите - в клас. Те също могат да пожелаят децата им да са напълно присъствено, в случай че одобряват те да бъдат изследвани два пъти седмично.
Днес представители на РУО са получили от София нужния брой щадящи проби. Те са разпределени в училища-бази по общини, където всеки от шефовете може да вземе нужния брой за своите възпитаници. Така от сряда и в Пазарджишко, както и на всички места в страната, може да стартира и самото тестване. Дора Дулчева добави още, че има и задоволително родители, поискали като доброволци да оказват помощ да учителите и школските чиновници в това ново за тях обвързване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР