Повечето програмисти в Индия, които работят на ишлеме“ за западните

...
Повечето програмисти в Индия, които работят на ишлеме“ за западните
Коментари Харесай

AI прави индийските програмисти ненужни за западните компании

Повечето програмисти в Индия, които работят „ на ишлеме “ за западните компании, ще стартират да губят работните си места през идващите година или две. Това сподели изпълнителният шеф на Stability AI Емад Мостаке, представен от CNBC.

По време на диалог с анализатори на UBS той сподели, че множеството от външните програмисти в страната ще изгубят работата си, защото AI разрешава да се написа програмен продукт с доста по-малко хора.

Мисля, че това визира другите типове работни места по разнообразни способи “, сподели Мостаке по време на диалог с анализатори от швейцарската капиталова банка предходната седмица.

„ Ако вършите работа пред компютър и никой в никакъв случай не ви вижда, AI ще има голямо влияние, тъй като този модел на работа е за надарени зрелостници. “

Според Мостаке обаче не всички ще бъдат наранени по един и същи метод. Това се дължи в огромна степен на другите правила и разпореждания по света. Страните с по-строги трудови закони, като Франция, няма да разрешат да има сходно огромно влияние.

В Индия изнесените програмисти до равнище три ще изчезнат през идната година или две, до момента в който във Франция в никакъв случай няма да уволнят разработчик “, твърди Мостаке.

„ Така че AI ще засегне разнообразни модели в другите страни по разнообразни способи в другите браншове. “

Индия е дом на повече от 5 милиона софтуерни програмисти, които са най-застрашени от въздействието на усъвършенстваните AI принадлежности, като ChatGPT, съгласно отчет на Bloomberg.

Втората по величина страна в Азия е главно място за компании, които изнасят бекофис работни места и други функции в чужбина. Технологичните колоси от Силициевата котловина, банките на Уолстрийт, самолетните компании и търговците на дребно са клиенти на индийските аутсорсинг компании.

Консултантската компания TCS, индийска мултинационална компания за IT услуги и съвещания, благосъстоятелност на колоса Tata, е най-големият аутсорсинг снабдител в страната. Сред другите са Infosys и Wipro.

TCS заложи доста на генеративния AI, като се ангажира да образова повече от 25 000 инженери на технологията посредством услугата Azure Open AI на Microsoft, с цел да „ помогне на клиентите да ускорят приемането на тази мощна нова технология “.

В изявление за CNBC основният изпълнителен шеф на TCS Н. Ганапати Субраманиам сподели, че компанията е почнала да възприема метод „ преди всичко машината “ за осъществяване на планове преди към четири години и е посочило по какъв начин AI ще окаже „ голямо въздействие върху метода, по който работим, и метода, по който вършим нещата. “

Субраманиам добави, че генеративният AI „ преди малко го е напреднал с няколко години “.

Мостаке повтори предходно изказване, което направи, казвайки, че „ няма да има повече програмисти “ след пет години. Сега той поправя своето мнение, като споделя, че има поради програмисти „ в обичайния смисъл “.

Защо би трябвало да пишете код там, където компютърът може да напише код по-добре? Когато деконструирате програмирането от тестване на неточности през тестване на модули до концепция, AI може да направи това, просто по-добре “, твърди Мостаке.

„ Но няма да го прави автоматизирано, а AI ще бъде „ втори водачи “, сподели Мостаке. „ Това значи, че ще са нужни по-малко хора за класическото програмиране, само че тогава ще бъдат ли нужни за други неща тези хора? Това е въпросът и това е салдото, който би трябвало да разберем, тъй като другите области също са наранени по друг метод. “
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР