Повечето посетители на Рим остават впечатлени от храната, историческите паметници,

...
Повечето посетители на Рим остават впечатлени от храната, историческите паметници,
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори в Рим се учат как да бъдат по-учтиви

Повечето гости на Рим остават впечатлени от храната, историческите монументи, приятния климат и спокойния метод на живот. Римските таксиметрови водачи обаче получават надалеч не толкоз ласкави оценки, споделя " Ню Йорк таймс ".

Ето за какво няколко дузини таксиметрови водачи се озовават в хотелска стая, в която им преподават " вежливост, гостолюбие и език ". Шестседмичният курс има за цел да усъвършенства метода, по който таксиметровите водачи се държат с задграничните клиенти, както и да ги научи да дават информация на няколко езика.

Около 750 от общо 6000 таксиметрови водачи са се записали за курса, който преглежда също културните разлики. По време на курса се преглеждат обществените правила в няколко култури, в това число стандартите за персонално пространство, невербалната връзка и евентуално обидните жестове с ръце.

Около половината от курса е отдадена на проучването на езици, главно британски, да вземем за пример изречения като " прелестен ден ", " запушване ", " апелирам, не пушете в таксито ", само че се учат също арабски и мандарин.

Уроците по китайски включват също проучване на географията, историята, традициите, културата, и препоръки, като да вземем за пример: избягвайте физическия контакт, избягвайте да говорите за политика, диалозите за храна и спортове са подобаващи.

Рим е посещаван от към 14 милиона туристи всяка година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР