Повечето пациенти с Covid-19, приети в американски болници през първите

...
Повечето пациенти с Covid-19, приети в американски болници през първите
Коментари Харесай

Американско изследване установи свръхупотерба на антибиотици при Covid-19

Повечето пациенти с Covid-19, признати в американски лечебни заведения през първите месеци на пандемията, са получавали антибиотици още преди да стартира бактериална зараза, съобщи Ройтерс.

Антибиотиците са предписвани прекалено от февруари до края на юли, тъй като лекарите не са били сигурни по какъв начин да лекуват пациентите. Антибиотиците не оказват помощ против вируси, а лекуват вторична бактериална зараза.

" В последна сметка, това което ни интересува, е какво значи тази процедура за дълготрайната битка с устойчивостта против антибиотици ", сподели Дейвид Хюн, шеф на плана за устойчивост против антибиотиците на тръста " Пю ", чиито експерти са направили проучването.

Изследването обгръща данни за 5838 болнични пациенти. То насочват внимание към риска от ненужно определяне на антибиотици, които могат да ускорят появяването на резистентни " супербактерии ".

Резистентността към медикаменти се подхранва от неправилната приложимост и свръхупотреба на антибиотици и антимикробни лекарства, която основава условия за еволюиране на бактериите, до момента в който търсят метод да оцелеят и да избягнат резултата на медикаментите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР