Повечето от вас вероятно са искали в даден момент да

...
Повечето от вас вероятно са искали в даден момент да
Коментари Харесай

Това са най-самотните и уединени къщи в света СНИМКИ

Повечето от вас евентуално са желали в даден миг да се усамотят на някое умерено и безшумно местенце. Много постоянно да си самичък у дома може да свърши работа.

Но когато става въпрос за усамотение, някои парцели по света издигат нещата до нови висоти - безусловно. Някои домове в Шотландия, Италия, Ню Йорк и Исландия имат едно общо нещо - те са необикновено изолирани.

Независимо дали е кацнал на ръба на върха на канара или е заобиколен от вода в центъра на езеро, би трябвало да сте много смели, с цел да живеете в един от тези домове.

Някои, датиращи от 8-ми век, са проектирани като места за поклонение, светилища на усамотение, целящи целеустремено и от време на време мъчително отделяне от света. Докато други наподобяват като старинни дребни къщички, на голямо разстояние от най-близкия комшия.

Животът в тези домове изисква съществено отдаване и предпочитание за успокоение.

Ето и някои от най-отдалечените парцели от целия свят.

Остров Елидей



Появиха се фотоси на дребна бяла къща на остров Елидей, далечен имот в южната част на Исландия.

Според слух къщата е издигната от милиардер, който възнамерява да се реалокира на острова при положение на апокалипсис. Други хора допускат, че там може да живее набожен аскет.

Популярна доктрина, която по-късно беше развенчана - гласи, че исландското държавно управление е подарило острова на певицата Бьорк.

Някои даже твърдяха, че къщата не съществува, а е била фотошопирана, преди фотосите да бъдат оповестени онлайн.

Елидей, част от архипелага Вестманнаейяр, в този момент е изцяло зарязан, само че е бил населяван преди към 300 години. Пет фамилии, които са живяли там, са разчитали на лов на риба, лов и развъждане на наедрял рогат добитък. Но през 30-те години на предишния век последните поданици напущат острова, който от този момент е запустял.

Гленко, Шотландия



Шотландските планини са дестинация, известна със своите спиращи дъха непокътнати пейзажи. С километричните хълмове всеки клиент сигурно ще бъде учуден от възвишената хубост на това място. Има повече от няколко уединени парцели в Хайлендс, само че никой не наподобява по-добър от тази дребна бяла къща в Гленко. Заровена в кътчето на долината дома е ограден от големи планини от всяка страна.

Just Room Enough Island, Ню Йорк


Just Room Enough Island (Само задоволително място) е остров с задоволително място, с цел да живеете някъде предпазено, без да си намокрите краката.

Разположен на остров Хъб в Ню Йорк, този парцел се намира на най-малкия обитаем остров. Той се намира във веригата Хиляди острови в Ню Йорк, а земята е закупена от богато семейство през 50-те години на предишния век, което желае да построи ваканционна къща.

И те сигурно извършиха желанието си, позиционирайки обаятелен дом върху дребното парче земя, стърчащо от водата.



Риа д`Етел, Франция



Това изображение може да наподобява по-скоро като акварелна картина, само че това е грандиозният остров Нихтаргуер, където стои зарязан дребен дом с очарователни сини капаци по прозорците.

Ще намерите седем града по крайбрежията на Риа д`Етел в Бретан, Франция. Но перлата в короната на региона е островчето Нихтаргер.

Белият дом гордо седи върху дребната кръгла земя, заобиколен от кристално тюркоазени и зелени води.

Ермитажът Сан Коломбано, Италия



Този необикновено далечен парцел е сврян надълбоко в долината Лено на провинция Тренто в далечния север на Италия, до езерото Лаго ди Сан Колумбано.

Тук уединението и изолацията са изведени на идващото равнище, като Ермитажът е планиран като труднодостъпно място за усамотение. Сградата е частично естествена пещера и частично изкопана в скалата, защото стои високи над земята тъкмо в средата на отвесната канара на долината.

Невероятната конструкция съществува от 8-ми век и пешеходният туризъм е единственият метод да оцените хубостта ѝ персонално.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР