Повечето от тези 400 души с коронавирус, които са в

...
Повечето от тези 400 души с коронавирус, които са в
Коментари Харесай

Мангъров: Болниците приемат на драго сърце всеки, който го е страх

Повечето от тези 400 души с ковид, които са в болница сега карат болестта с такива признаци, с каквито всеки от нас боледува по няколко пъти годишно. Те са в болница просто тъй като ги е боязън. На лечебните заведения се заплаща за всеки настанен за лекуване пациент и те с удоволствие одобряват всеки който желае да влезе в болница с или без ковид.

Това разяснява експертът по инфекциозни заболявания доцент Атанас Мангъров в сряда пред БНР във връзка възходящия брой инфектирани и признати в болница. Той още веднъж съобщи, че съществено болните са тези 30-тина души в интензивните отделения на лечебните заведения.

Мангъров е уверен, че няма да се сбъдне мрачната прогноза на началника на щаба против ковид ген. Венцислав Мутафчийски, че доста хора ще измрат.

Според него по-масовото тестване в последните седмици е причина за по-големия безспорен брой новозаразени. Той обаче изясни, че по-показателно е какъв е делът на позитивните проби от направените проби. Според него по този индикатор сега няма нищо притеснително.

" Не е едно и също, в случай че направиш 100 теста и откриеш 20 инфектирани, и да направиш 1000 теста и откриеш 40 инфектирани. Кога ситуацията е по-тежко? ", разяснява той. Мангъров добави, че през юни на 100 направени теста се откриват сред 3 и 4 инфектирани. “За съпоставяне на 12 април, когато бяхме затворени, при направените проби инфектирани са били 12%, което е доста повече от това, което се регистрира през вчерашния ден и през днешния ден ", уточни той. Днес позитивните проби са 4.7% от направените проби.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР