Повечето от нас вече би трябвало да знаят, че интернет

...
Повечето от нас вече би трябвало да знаят, че интернет
Коментари Харесай

Как климатът може да спре интернета на милиони от нас

Повечето от нас към този момент би трябвало да знаят, че интернет не е вълшебен прахуляк, който по незабележим метод доближава домашния рутер.
 Domo и статистиките за това какво се случва в интернет за една минута
Какво се случва в интернет за една минута

Мрежата става все по-невероятно място

Всяко търсене в Гугъл и всеки получен имейл минават през редица антени, кабели и сървъри, преди да се материализират на екраните ни.

Това значи, че инфраструктурата, на която разчитаме, е подвластна на всичко протичащо се на повърхността на земята - в това число на климатичните промени.
 Снимка 500838

По данни на калифорнийските управляващи пожарите в щата тази година са оставили над два милиона поданици без интернет, като резултат от изгорели антени и оптични кабели.

Тези цифри обаче бледнеят пред прогнозите за вредите, нанесени от покачващото се равнище на океаните.

Според изследване на университета в Орегон от 2018 година над 1000 разпределителни станции ще бъдат залети от вода единствено в Съединени американски щати в идващите 15 години.

Същото проучване сочи, че над 6500 километра оптични кабели на територията на страната ще бъдат под вода в края на този интервал.

Друг фактор за спирането на интернет може да се окаже електрическата енергия.
 Снимка 500837

Към момента главният източник на сила към момента са невъзобновяеми източници, само че наклонността е те да бъдат замествани от " зелени " такива.

Енергията, която действието и използването на интернет изисква, пораства с към 9% всяка година, гласи така наречен The Shift Project, оповестен през март предходната година.

Това слага въпроса дали актуалните източници на сила ще са задоволителни да задоволят използването и дали прекосяването към възобновими такива ще се случи задоволително дейно, с цел да отговори на растежа в употребяваната посредством интернет сила.
 SpaceX, Starlink, Илон Мъск и какъв брой бърз е интернетът от спътниците
Колко бърз е интернетът на Starlink и Мъск

Тепърва мрежата ще бъде подсилена

Гледайки тези трендове, не можем да отречем, че изнасянето на интернет в космоса по образеца на Starlink и Илон Мъск е революционна стъпка за цялата планета.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР