Повечето от нас се опитват да живеят щастлив, здравословен и

...
Повечето от нас се опитват да живеят щастлив, здравословен и
Коментари Харесай

Ежедневна ароматерапия с етерични масла ЕТЕРИМ

Повечето от нас се пробват да живеят благополучен, здравословен и сполучлив живот – желаеме да се храним вярно, да спим добре, да се усещаме спокойни и обичани. Ароматерапията може да не излекува всички житейски проблеми, само че може да бъде добър метод за възстановяване на съня, понижаване на напрежението и изчистване на мозъка. В допълнение към това, етеричните масла имат прелестни аромати.
Начини за всекидневно потребление на ароматерапията
Ароматерапията нормално се реализира посредством:

Вдишване: маслата се изпаряват във въздуха благодарение на, спрей или маслени капчици или се вдишват, да вземем за пример в парна баня. Освен че обезпечават приятна миризма, ароматерапевтичните масла могат да обезпечат респираторна стерилизация, деконгестант и психически изгоди.

Вдишването на етерични масла подтиква обонятелната система - частта от мозъка, обвързвана с обонянието, в това число носа и мозъка. Молекулите, които влизат в носа или устата, минават в белите дробове, а оттова в други елементи на тялото.

Докато молекулите доближават до мозъка, те засягат лимбичната система, която е обвързвана с страстите, сърдечната периодичност, кръвното налягане, дишането, паметта, напрежението и хормоналния баланс. По този метод етеричните масла могат да имат тънък, само че повсеместен резултат върху тялото.

Локални приложения: масажните масла и продуктите за баня и грижа за кожата се всмукват през кожата. Масажирането на региона, където би трябвало да се нанесе маслото, може да ускори циркулацията и да усили абсорбцията. Някои настояват, че области, които са по-богати на потни жлези и космени фоликули. Такива са главата или дланите на ръцете, могат да всмукват маслата по-ефективно.

Етеричните масла в никакъв случай не се ползват непосредствено върху кожата. Те постоянно би трябвало да се разреждат с носещо масло. Обикновено концентрацията е няколко капки етерично масло към една унция масло-носител. Най-често срещаните носещи масла са масло от сладостен бадем или зехтин.

Ежедневна ароматерапия на път : Днес отделяме огромна част от всекидневието си, пътувайки от точка А до точка Б. Това нещо лишава огромна част от всекидневието ни и може да ни натовари и напрегне. За това е хубаво да можем да се насладим на ароматерапията даже в нашия автомобил. Съветваме ви да употребявате дифузер за кола или даже.

Ежедневна ароматерапия на всички места с нас: За задачата съществуват арома, с чиято помощ може да се насладите на изгодите на ароматерапията във всеки един миг от всекидневието ви. Просто поставете няколко капки етерични масла върху памучният тампон на бижуто.

Съществуват редица уреди подобаващи за асимилиране на етерични масла. Платформата за дава редица хрумвания и потребни препоръки за извършване на покупки.
Ползи от ароматерапията
Ароматерапията е допълваща терапия. Не обезпечава лек за заболявания, обриви или болести, само че може да подкрепи стандартното лекуване на разнообразни положения. Доказано е, че понижава:
ГаденеБолки в тялотоТревожност, напрежение, стрес и депресияУмора и безсъниеМускулни болкиГлавоболиеПроблеми с кръвообращениетоМенструални проблемиПроблеми с менопаузатаАлопеция или загуба на коса и др.Намаляване на напрежението
За да намалите равнищата на напрежението, породени от ежедневни грижи или други фактори, използвайте тази бленда за дифузер за:
3 капки етерично масло от култивиран чай1 капка етерично масло от лимон1 капка етерично масло от лавандулаОблекчаване на болките
Независимо дали сте се блъснали, имали сте страховит ден във фитнеса или сте прекарали уикенда в почистване на къщата, тази затопляща примес от етерични масла от ЕТЕРИМ може да ви помогне да възстановите и облекчите възпалените мускули. Тя може да се употребява при разтривки:
2 капки етерично масло от джинджифил1 капка етерично масло от черен пипер4 капки етерично масло от мента5 капки етерично масло от евкалиптУвеличете силата
Ако след дълъг работен ден имате къп задължения вкъщи или на открито, пробвайте тази енергизираща примес. Тя е подобаваща за дифузер:
3 капки етерично масло от розмарин3 капки етерично масло от мащерка2 капки етерично масло от мента
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР