Повечето от нас само са чували или виждали по снимки

...
Повечето от нас само са чували или виждали по снимки
Коментари Харесай

Шибари - японското еротично изкуство

Повечето от нас единствено са чували или виждали по фотоси по какъв начин други хора се връзват за наслаждение. Вижте изявлението с Кубра - млада дама и шибари модел, която дава отговор на въпросите на sexwell.bg

- От какъв брой време се занимаваш със шибари?

- Около две години.

- Какво възпламени твоя интерес към този тип еротично изкуство?

- Бях поканена от мой другар на проведено негово събитие, тъкмо за проучване на шибари. В началото ме беше боязън от въжетата, само че последователно се престраших.

- Какво е чувството, когато те вържат?

- Като замайване! Сякаш всички грижи изчезват, въжетата "изпиват " силата ти и ти се отдаваш на себе си!

- Какво е "Rigger "?

- Означава връзващ, връзвач.

- Има ли разлика сред това да те връзва чужд и ухажор?

- Определено да! Когато е някой чужд, аз просто съм един шибари модел. Не мога да се отпусна, да разреша на възбудата от допира на въжетата да ме обземе. И противоположното, когато е ухажор, аз съм му се доверила, дала съм тялото и душата си, за този миг.

- Откъде да стартира човек, който в никакъв случай не е имал допир с шибари?

- Мой съвет е да си купи първо въжета, с цел да свикне с тяхната дължина, текстура и аромат. След това може да погледа някой различен видео клип в интернет, с цел да види, че не е толкоз комплицирано. Много е значимо да се научат техниките за сигурност, с цел да не се осакатите инцидентно. Вече в България се организират и такива събития за обучаване на Шибари. Моята учителка е от Франция и постоянно натъртва първо на основите - техниките за сигурност, по-късно да се забавляваме!

- Само дами ли се връзват?

- Не. Отскоро започнах и аз да вързвам, и двама от моделите ми са мъже. Според мен е възприето, че дамата е по-красива под въжетата. Аз също мисля по този начин. Но завързан мъж е все едно да опитомиш мустанг - цялата тази мощ е в ръцете ми и я управлявам аз.

- Опасно ли е? За какво би трябвало да внимава човек?

- Шибари е нож с две остриета. Най-важният аспект за попречване на проблеми е вярната връзка. Следете деликатно колегата си, неговите реакции, регулярно питайте за възможен дискомфорт, болежка и други За тези, които ще бъдат връзвани е доста значимо да запомнят, че тялото ви знае най-добре, когато нещо не е наред, по тази причина се вслушвайте в неговите сигнали (прилошава ви, изтръпва ви крак и тн) и не се опасявайте да ги споделите с колегата си.

Трябва постоянно да внимаваме с местата, които не трябва да се връзват.

1) Гърлото и врата, най-общо заради риска от задушаване и/или ограничение на кръвния поток към мозъка. Ако сте почитател на този рисков култ, всичко би трябвало да се прави деликатно и да познавате добре другарчето си, както и постоянно да имате обезпечена помощ.

2) Ставите - китки, глезени, рамо, лакът. Никога не се слагат въжета на местата, където костите се срещат и образуват самата става. Може над или под тях, само че в никакъв случай на. Причината за това е, че ставите са местата където нервите и кръвоносните съдове са ситуирани напълно покрай повърхността на кожата и надлежно при напън могат да се получат редица пострадвания. Не бива да забравяте, че когато връзвате ръцете, би трябвало да спазвате разстояние към три пръста над лакътя - това е място, където още веднъж покрай повърхността на кожата минават нерви и натиска или притискането им са извънредно мъчителни за колегата.

3) Всички места, където покрай повърхността на кожата минават нерви или съществени кръвоносни съдове. Тук ще упомена, че е хубаво да се снабдите с атлас по анатомия, откъдето да получите повече информация къде са тези места нормално, само че желая и да обърна внимание, че всеки човек е самостоятелен, по тази причина най-важното изискване за безвредно връзване е да познавате колегата.

4) Вдлъбнатината сред бедрото и долната част на корема. Както и с гениталиите, най-много се внимава по време на провесване в тези елементи. Ако моделът е лежащ, може да се направи изключение и да бъдат вързани тези елементи. Не би трябвало да има напрежение в тялото.

- Най-трудно наподобява избирането на пр авилен материал. По какво се познава положителното въже за връзване?

- Има разнообразни типове въжета, които имат разнообразни качества и дефекти.

Синтетичните въжета са по-лесни за поддръжка и по-трудно се захабяват от приложимост, само че вероятността да получите по този начин нареченото кожно изгаряне от тях е в пъти по-голяма, в сравнение с при въжетата направени от естествени нишки. Кожното изгаряне е парене или пострадване на повърхностния пласт на кожата, което се получава при прекарването на въжето по кожата, според от скоростта, с която това се случва. Ако прекарате гладко едно найлоново въже по рамото на вашия сътрудник е съвсем невероятно да му аргументите кожно изгаряне, само че когато това се случи бързо и под напън триумфа ви в причиняването на това неприятно чувство е обезпечен. Най-трудно сходно пострадване се получава, когато се използват въжета от естествени нишки като памук, коноп, юта или лен, заради което хората, които се занимават професионално с връзване работят с такива въжета.

Няколко думи за този вид естествени тъкани:

1. Памук - прелестен за начинаещи, защото памучното въже е меко, има по-малък риск от прежулване и става даже още по-меко след пране. Имайте поради обаче, че в случай че памучното въже е мръсно, елементарно може да стартира да се разнищва, по тази причина го поддържайте чисто. Другата специфичност на памука и като цяло на естествените материи е, че когато се намокрят развързването става доста мъчно. НЕ става за провесване, няма сцепление и може да се затегне по тялото!

2. Синтетично въже - в тази категория влизат всички въжета, които можете да намерите по железариите, складовете за крепежни детайли или алпинисткото съоръжение. Те са крепко оплетени, сложни за разнищване и доста лесни за поддръжка, само че вероятността от прежулване с тях е доста висока и заради синтетичните нишки, които образуват сърцевината са по-твърди и сложни за връзване. Колкото са по-дебели, толкоз повече старания ще ви коства връзването, даже на един възел. Също по този начин в случай че се наложи да срежете сходно въже ще ви е много по-трудно в сравнение с с тези от естествени материи. Синтетичното въже става за провесване, много хора си го избират поради лесната поддръжка.

3. Коноп - това е обичайното въже за връзване, което се характеризира със своята неравност и възприятието на боцкане, което предизвиква, като е поставено на гола кожа. Това въже е добър избор, за по съществени игри с връзване, садо мазо, санкции и други.
Има прекрасен златист цвят и с времето и поддръжката може да стане златисто кафяво на цвят. Мирише на плява, държи възлите на място с помощта на грапавата си конструкция и не се разтяга изключително. Удобно е за провесване, моя опит с конопеното въже беше доста забавен, аз персонално не обичам да бъда провесвана на голо с такова, тъй като ми основава дискомфорт на кожата.

4. Юта - наподобява доста на конопа, само че не е толкоз грапава и груба като него. Има сходен златист цвят, който се трансформира с времето и използването и сходни характерности като издръжливост, липса на еластичност и задържане на възлите, само че тъй като е по меко не предизвиква боцкането по кожата, присъщо на конопа.
Има разнообразни типове юта, като потвърдилата се с най-хубави качества е японската юта наричана още асанава. Оригинална асанава може да бъде открита в интернет, само че заради това, че обработката и е много трудоемка задача и всичко се прави на ръка цената и е много висока - тя си е обичайно японско въже за шибари. Аз персонално вързвам и държа да ме връзват с юта. Обожавам я!

5. Коприна - мека е, само че е по скъпа от памука и има невисок предел за прежулване, т.е. всяко по внезапно придвижване може да аргументи такова. Идеално въже за нашарване на половата игра, само че не и за съществено връзване, естествено никога и за провесване! Стои секси в леглото...

Другото главно нещо е дебелината на въжето. Прекалено фино може да пререже кожата, то не става за провесване, или да аргументи по-силен напън от по-дебело, само че прекомерно дебелото е мъчно за връзване и когато се усуче или върже образува грапавина, която може елементарно да притисне нерв или кръвоносен съд. Аз персонално работя с 5 или 6 мм въже, тъй като е задоволително фино, че да се връзва елементарно в комфортен за колегата възел, само че и задоволително дебело, че да не предизвиква стеснение.

Дължината на въжето, което би трябвало да употребявате също е самостоятелна, само че аз персонално ви предлагам 7-8 метра дължина, тъй като в случай че е по късо, най-вероятно няма да ви стигне за на никое място, а в случай че е по-дълго, ще е доста по-трудно за връзване (представете си да прекарате 20 метра въже през някакъв мъничък възел) и си създавате една голяма купчина омотано въже до вас, която не е по никакъв начин комфортна за работа.

- Какво би желала да кажеш на хората, които мислят да опитат този тип изкуство?

- Животът е с цел да се живее! Нека да опитат, нямам доверие да съжаляват!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР