Повечето от нас са посещавали гробовете на любимите си починали

...
Повечето от нас са посещавали гробовете на любимите си починали
Коментари Харесай

Никога не правете ТЕЗИ неща на гробищата! Нямате представа какво ще си навлечете на главата:

Повечето от нас са посещавали гробовете на обичаните си умряли близки. Ходенето на гробищата е самотно и тъжно занятие, което ни оставя с възприятието на потиснатост и тъга по изгубените обичани хора.

Обикновено всички вършим на това потискащо място едни и същи дейности. Знаете ли обаче, че съществуват куп строги забрани, касаещи ходенето на гробищата?

Тяхното спаване подсигурява покоя на умрелите и нашия личен.

 кръст гробище

Трябва да знаете, че гробовете на покойниците в доста култури по света се смятат за мистични и енергийно мощни места. Това е по този начин, тъй като земята, която приема тялото на умрелия, „ помни “ всичко, което се случва с нея. Ето за какво е значимо да се държим „ вярно “ в двора на църквата и на гробищата.

Именно поради това в този момент ще ви кажем по какъв начин да „ поздравите “ мъртвите на гробището и да си спестите куп проблеми заради погрешно държание на това място.

Как да се държим при посещаване на гробище и в какви дни да отидем

Сред вярващите има вярване, че не би трябвало да се върви на черква и на гробища през нощта и след залез слънце. Смята се, че денят е времето на живите, а нощта е времето на мъртвите, а посещавайки гробищата по здрач, можете да безпокоите умрелия или даже да го разгневите.

Освен това не можете да посещавате гробищата на огромни църковни празници, има строго избрани празници, на които може да извършите това.

 гробища зима

Друго мистично поверие е, че не можете да отидете на гробовете на околните си през зимата, само че в случай че се случи, тогава се върнете по тъкмо същия път, по които сме минали и в случай че в близост има черква, то я обиколете три пъти. В противоположен случай рискувате да „ донесете “ душата на умрелия у дома.

Какво би трябвало и не би трябвало да се прави в гробището

Има цялостен лист от неща, които никога не могат да се вършат в двора на църквата. Като се има поради, че езическите и християнските обичаи се разграничават една от друга и хората са ги смесвали между тях от епохи, по-добре е да се концентрирайте върху личните си привички и вярвания.

 храна гробище

Храна за мъртвите

Можете да донесете сладкиши, бисквитки, тютюн или алкохол на гробището (ако умрелият е пил или пушил през живота си). Част от донесените лакомства би трябвало да се изядат до паметника, а останалите да се оставят на мъртвите. Моля, имайте поради, че можете да носите единствено храна, която може да се съхранява дълго време.

Предмети, оставени на гроба

Има вярване, че всички неща, които лежат на гроба, принадлежат на умрелия. Ето за какво никога не би трябвало да вземете нищо със себе си от самия гроб, а в случай че изпуснете нещо, за нищо на света не го вдигайте! В краен случай, в случай че нещо инцидентно се изплъзне от ръцете ви, можете да го вземете и да го „ изплатите “ като поставите няколко монети на гроба.

Скръб или несъразмерна наслада

Според националните поверия човек не би трябвало да се тревожи и да се разстройва прекалено много – умрелият ще ви съжали и ще желае да избави обичания си от неволя, като го вземе при себе си.

По същата причина е неразрешено да организирате пиршества и да се забавлявате – завистта на труп ще аргументи проблеми в живота ви.

Снимка за спомен

Някои хора се снимат на гробището в подтик да уловят запаметяващ се миг от срещата с жив непосредствен, да вземем за пример. Откажете се от този табиет – не можете да снимате живи хора на гробище, в противоположен случай можете да им аргументите болест и даже гибел.

Също по този начин не си коства да снимате непознати гробове. Най-малкото това не е напълно етично, а и по този начин смущавате душата на умрелия, която по-късно ще се закачи с вас.

Обърни се или не?

Напускайки гробището, никога не би трябвало да се връщате и обръщате. В противоположен случай ще отнесете душата на умрелия или друго създание, което живее в двора на гробищата, в дома си. Тази възбрана е най-древната и една от най-значимите.

 гробище облекла

ВАЖНО: Отивайте на гробището единствено в черни облекла. Ако сте бременна и не се страхувате от тежка гробна сила, тогава можете да посетите мястото на погребението на вашите родственици, облечени в алено – по този метод ще можете да отбраните детето от неземни сили.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР