Повечето от нас са чували, че парите не могат да

...
Повечето от нас са чували, че парите не могат да
Коментари Харесай

Доказаха дали парите ни правят щастливи

Повечето от нас са чували, че парите не могат да купят благополучие. Но методът, по който гледате на благосъстоянието, може да има забележителен резултат върху това какъв брой сте удовлетворени и щастливи от живота си. Това демонстрира изследване, оповестено в aкадемичното издание Applied Research in Quality of Life, представено от Money.bg и CNBC.

"Парите могат да са инструмент, който да ви стимулира за избрани достижения в живота и да се чувствате по-щастливи в дълготраен проект ", споделя Джени Джао - създател на отчета и помощник по маркетинг в Binghamton University School of Management.

След анализиране на резултатите от изследване, в което са включени мненията на над 7500 германци, откриватели от университета откриват, че настройката на хората към парите може да варира. По-конкретно, има разлика сред настройката за богатство, обвързвано с щастието и такова, обвързвано с триумфа.

При първия случай убеждението, че благосъстоянието е индикатор за благополучен живот нормално е проблематично, тъй като лишава "много време, сила и пари от други области на живота, които имат значим и позитивен принос за актуалното задоволство като фамилията, работата и здравето ".

От друга страна, откривателите считат, че фокусирането върху благосъстоянието, обвързвано с триумфа, и концепцията, че благосъстоянието е равно на триумфа покачва "икономическата мотивация на хората " или устрема им да работят и усъвършенстват стандарта си на живот. Мисленето за триумфа през тази позиция може да направи хората по-доволни от сегашното и обнадеждени за бъдещето.

Тази елементарна смяна в настройката може да промени метода, по който хората виждат триумфа и живота си, само че несъмнено има и други фактори. Например, въпреки това изследване да не обгръща по какъв начин приходите съответно въздействат на удовлетвореността от живота, откривателите считат, че се отразяват на щастието на хората.

Проучване от 2010 година от Princeton University открива, че има връзка сред щастието и благосъстоянието до точка от към 75 000 $ годишно. Когато хората изкарват повече от тази сума, щастието не се усилва, само че колкото по-ниски са приходите им, толкоз по-зле се усещат.

Джени Джао прибавя въпреки всичко, че е значимо да се помни, че нещата, които носят благополучие не идват с цена. Те включват "семейство, другари, здраве, непрестанно учене и нови прекарвания ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР