Повечето от наркотика е бил произведен в тайни фабрики в

...
Повечето от наркотика е бил произведен в тайни фабрики в
Коментари Харесай

В САЩ през 2022 г. заловили огромни количества фентанил, достатъчни да убият всички американци

Повечето от опиата е бил създаден в секрети заводи в Мексико от наркокартелите Синалоа и Халиско

Американската Агенция за битка с опиатите (DEA) заяви, че през 2022 година е заловила такова количество фентанил, което е задоволително, с цел да убие всички американци, съобщи.

Конфискувани са 379 милиона дози фентанил, от който единствено два мг са задоволителни за причиняване на гибел.

DEA разказа веществото, към което човек елементарно се пристрастява и е 50 пъти по-силно от хероина, като най-смъртоносната наркозаплаха пред Съединени американски щати.

Агенцията споделя, че по-голямата част от фентанила се вкарва в Съединени американски щати от Мексико.

Заловени са над 4500 кг фентанил, както и над 50,6 милиона хапчета фентанил, които са направени по този начин, че да наподобяват на разнообразни болкоуспокояващи, отпускани с рецепта. Това е повече от два пъти повече от иззетото през 2021 година

Повечето от опиата е бил създаден в секрети заводи в Мексико от наркокартелите Синалоа и Халиско, които употребяват химикали с генезис от Китай, показва DEA.

Повече от 100 000 американци са умряли от предозиране с опиати предходната година, като за две трети от тях виновността се приписва на фентанила.

Заловеният фентанил тази година е задоволителен да убие всичките 330 милиона поданици на Съединени американски щати, показва още Агенцията за битка с опиатите

В допълнение към фентанила DEA е конфискува и съвсем 6000 кг метамфетамин, над 1950 кг хероин и повече от 200 тона кокаин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР