Повечето от хората в Буча са били убити с изстрел

...
Повечето от хората в Буча са били убити с изстрел
Коментари Харесай

Десетки нови тела намерени в мазета в Буча ВИДЕО

Повечето от хората в Буча са били убити с изстрел в главата, някои от тях в тил. Има дами, убити голи, и мъже, по чиито тела има следи от изтезания. Това излиза наяве дни откакто съветската войска напусна град Буча в Украйна и остави след себе си десетки убити цивилни.

В събота и неделя бяха оповестени първите журналистически репортажи от града, който прекара над месец под съветски надзор. Кадрите шокираха интернационалната общественост, която даде обещание по-твърди наказания против Русия и прикани за съд над хората, направили военни закононарушения.

Вчера по-голямата част от града беше обезопасена от украинската войска, появиха се първите разкази на очевидци, а от мазетата на постройките бяха извадени още десетки безжизнени тела. Част от убитите са дами, някои от тях са открити съблечени и със следи от обезчестяване.

„ Убивали са ги от досада “, споделя гражданин на града пред телевизия „ Current Time “, представена от „ Свободна Европа “. Той показва мъж, погубен до разпилените картофи, които е носил, както и хора, починали под велосипедите си, които са паднали върху тях след изстрела.

Друг свидетел разказва локално семейство, готвило и сервирало на съветските бойци, а след това убито след заповедта за евакуиране на съветската войска.

Оцелелите поданици оспорват изказванието, че са имали телефонна и интернет връзка с външния свят, както споделят съветските управляващи. „ На втория или третия етаж на някоя постройка човек можеше за малко да хване клетка. След време забелязахме, че съветските бойци взривяват местата, от които е можело да се организира по-дълъг диалог “, споделя гражданин на Буча , съумял да избяга от града при започване на март.



По-рано Русия сподели, че до момента в който се е намирала на място, не е потърпевш „ нито един граждански “, а връзките не са били прекъсвани. А Москва заведе дело за Буча. То не е за закононарушенията, открити там, а за разпространение на погрешна, съгласно Кремъл, информация, че такива закононарушения са били осъществени.

Главният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова заяви, че 410 тела на цивилни жители са открити от региони към Киев, неотдавна напуснати от съветските сили. Кметът на Буча Анатолий Федорук е преброил 280 тела, заровени в всеобщи гробове по време на боевете, пише БГНЕС. 

В същото време министерството на защитата на Украйна разгласява лист с имената и данните на към 2000 съветски военнослужещи, които са били в Буча по време на клането на почтени цивилни. Данните са от украинското разузнаване.

Световно отвращение

Телата, открити по улиците на украинския град Буча след изтеглянето на съветските сили, провокира международно отвращение. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън приканва за правосъден развой за военни закононарушения и за нови наказания против Русия. А ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен увери, че Европейски Съюз е подготвен да изпрати екип от следователи, които да съберат доказателства за вероятни военни закононарушения след разкритията за умрелите. 

При посещаване в града украинският президент Володимир Зеленски назова убийствата „ геноцид “. Днес се чака той да приказва на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, отдадено на Украйна. Ще бъдат разисквани основно събитията в украинския град Буча. По думите на Зеленски съветските сили се пробват да скрият следите от своите военни закононарушения. 
ЕС приготвя още санкции 
Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел заяви, че Съюзът незабавно разисква нов кръг от наказания против Русия поради „ зверствата “ в Буча и други украински градове, които бяха окупирани от съветски сили. Френският президент Еманюел Макрон удостовери,че те могат да са върху петролния и въглищния бранш на Русия , а Германия предизвести, че прекъсването на доставките на съветски газ за Европа към момента не е допустимо, макар апелите за това.

Междувременно руските военни елементи се приготвят за огромна офанзива в района на Луганск в източна Украйна , предизвести в Телеграм локалният губернатор Сергий Гайдай, като прикани за всеобща евакуация, пише БНР. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР