Повечето неща, които правим днес, са свързани с интернет. Сърфираме

...
Повечето неща, които правим днес, са свързани с интернет. Сърфираме
Коментари Харесай

Няколко хитрини, с които ще увеличим сигнала на рутера безплатно

Повечето неща, които вършим през днешния ден, са свързани с интернет. Сърфираме съвсем от самото начало, без значение за развлечение или работа. Много постоянно го вършим от у дома, а и да сме в офиса, достъпът до интернет се реализира посредством рутер. Обикновено това е първото нещо, с което оборудваме нов дом, с цел да сме сигурни, че ще имаме интернет и ще можем умерено да плуваме из виртуалното пространство. По тази логичност бавният интернет е нещо, което може да вгорчи деня. Свикнали сме на мълниеносен интернет и за това би трябвало да благодарим на нашия рутер.

Какво в случай че можете да увеличите още повече сигнала? Ето някои хитрини, с които интернетът постоянно ще бъде бърз и работата ви ще върви като по вода!

Рутерът би трябвало да бъде независим – наоколо до него не би трябвало да има други уреди – компютър или тв приемник, тъй като те ще отслабят сигнала му. Най-добре измислите място, където рутерът ще бъде независим и ще може да цари и излъчва мощна скорост.

Правилно място на слагане – мястото на рутера вкъщи е в центъра на къщата. Може би за мнозина това ще бъде хола. Когато поставите рутера на централно място, всички пространства вкъщи ще бъдат облагодетелствани с бърз интернет сигнал, тъй като той ще доближава до тях отмерено. Така всички членове на семейството ще могат да се възползват и да правят своите задължения.

Обърнете внимание на антените – в случай че рутерът ви има такива. Едната антена поставете хоризонтално, а другата – отвесно. Това е верният метод за слагането им, с цел да бъде сигналът отличен и с цел да имате бърз интернет. Може да опитате и да разместите антените по различен метод, съгласно това по какъв начин сигналът е най-силен.

Правилен метод на слагане – надали сте предполагали, само че рутерът не би трябвало никога да стои на земята. Повдигнете го на шкафа, чекмедже, масичка за тв приемник и така нататък Поставете го на високо място, тъй като в случай че е на земята, сигналът ще се трансферира при съседите ви от долния етаж. Още по-добре ще бъде в случай че поставите устройството на стената, до тавана. Така сигналът ще бъде най-силен.

Възползвайте се от Wi-Fi картата на сигнала – може да се възползвате от приложение, което демонстрира разположението на интернет сигнала в дома ви. Когато инсталирате и отворите приложение, ще разберете на коя точка от вкъщи ви има по-добър сигнал и къде е най-подходящото място да поставите рутера. Това приложение ще ви даде отговор на въпроса за какво на избрани места няма сигнал или той просто се губи. Изключително комфортно и подпомагащо установяването на отличен сигнал.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР