Повечето нелегално преминаващи са засечени в страната, а не по

...
Повечето нелегално преминаващи са засечени в страната, а не по
Коментари Харесай

Австрия иска да пускаме мигранти от Сирия и Афганистан, а ние сме спрели над 190 хил. по пътя им към Европа

Повечето незаконно преминаващи са засечени в страната, а не по границите

18 008 мигранти от трети страни са арестувани у нас за 11-те месеца на годината от януари до ноември, демонстрират данни на Министерство на вътрешните работи, представени от Българска телеграфна агенция. Това е с 15,4% повече в съпоставяне със същия интервал на 2022 година, когато сме задържали 15 605 души. В общи линии, до момента в който Австрия желае да ни пусне в Шенген, единствено в случай че ние приемем мигранти, истината се оказва такава, че до момента България е спряла, и по продължение избавила, Европа от общо над 190 хиляди незаконни мигранти от Близкия Изток.

От януари до 30 ноември в противозаконен престой навътре в страната са открити 14 599 мигранти, което е с 31,5% повече по отношение на същия интервал на 2022 година (11 106). Преобладават лицата от Сирия – 50,1%, Афганистан – 32,7% и Мароко – 11%. За същия интервал при влизане на границата са арестувани 1560 души, а на излизане без регистрация – 1849, предава segabg.com.

По данни на Главна дирекция " Гранична полиция " до края на ноември са предотвратени към 176 000 опита на жители на трети страни да влязат нелегално на територията на България, което е нарастване с 13% в съпоставяне със същия интервал на 2022 година Те са се завърнали независимо навътре в прилежащите страни, откакто са открили съществуването на български патрули и постове по линията на границата, означават от дирекцията. Оттам допълват, че е допустимо част от независимо завърналите се навътре в прилежащи страни да са създали повече от един опит за прекосяване на територията на България.

Най-натоварена от началото на годината остава българо-турската граница, където миграционният напън съставлява над 99% от общия миграционен напън на държавната граница на България. Към 175 500 са предотвратените опити на българо-турската граница, се показва още в доклада на дирекцията. Също по този начин се отбелязва, че поради дейностите на Министерство на вътрешните работи общо над 193 000 противозаконни мигранти са спрени по пътя им към Европа тази година.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР