Повечето момчета спират да растат на около 16-годишна възраст. Някои

...
Повечето момчета спират да растат на около 16-годишна възраст. Някои
Коментари Харесай

Най-високият човек в света

Повечето момчета стопират да порастват на към 16-годишна възраст. Някои остават като едно изключително изключение и не престават своя напредък и малко по-късно, само че все пак ще открием, че Робърт Уадлоу не стопира своя развой. Той пораства до деня, в който умира. Достига височина от 2.7 метра и тегло от 199 кг. Наричат го „ нежния колос “ и той държи върха на Гинес от първото издание на книгата през 1955 година

Робърт се ражда с естествени размери като дребен от 3.9 кг при раждането. На 6 месеца към този момент тежи 13.6 кг, а на 18 месеца към този момент е 28 кг. На възраст от 8 години е билизо 1.8 метра височина и тежи 88 кг. Двамата му братя и сестра му са с естествена физика по това време.

Малкият град Алтон, Илинойс ще се окаже много дребен за неговите размери. Въпреки това, множеството близки и даже чиновниците на детската градина се стремят да обезпечат положително детство и да се отнасят обикновено с него. Странно е да забележите един левиатан, който се забавлява с всички останали игри с дребните деца, само че макар огромните размери, същият човек остава дете. В учебно заведение обстановката не е по-различна и Робърт взе участие в учебни пиеси, върви на уроци и действително е обикновено дете с малко по-различна история.

Изведнъж целият свят стартира да се впечатлява от колоса и стартира да притегля медията. Семейството се пробва да резервира сензацията към него, само че все пак скоро излиза наяве, че тази орис няма да помогне. На 12-годишна възраст влиза в болница, с цел да разбере какво в действителност се случва и лекарите мерят височина от 2 метра.

 Robert Wadlow postcard.jpg

Робърт най-вероятно няма да изпадне от върховете на Гинес скоро. Причината е, че неговото заболяване може да се лекува през днешния ден. Причината е ясна, тялото му основава прекалено много хормон на растежа. По време на визитата се предлага на Робърт да премине през интервенция, само че фамилията я счита за прекомерно рискована и отхвърля.

Болестта се назовава гигантизъм и е извънредно рядка – едвам 50 до 70 индивида на милион могат да се разболеят. Мнозина вършат и кариера със своя растеж, това се случва и на Андре Гиганта и артиста Каръл Стрюкен (играе Лърч от „ Семейство Адамс “). Уадлоу също печели внимание на публиката, пътува по света и е дипломат на Международна компания за обувки, която създава неговите персонални. Само обувките му костват близо 100 $ или към 1800 $ през днешния ден. Участвал е известно време в цирка и е бил част от състава разнообразни трупи.

Самото заболяване през днешния ден изисква екип от експерти, които да прегледат комбинацията от разнообразни типове медикаменти за определяне. В доста редки случаи ще е належащо да се направи интервенция или радиационна терапия. В най-хубавия случай ще има прекъсване на растежа на хормона. Ръстът също се възстановява, най-малко до някакви по-разумни размери, изключително откакто животът на гигантизма въобще не е лек.

Робърт има доста другари, само че постоянно е изправен пред тествания. Неговият размер прави доста проблеми. След детската градина съумява да израсте всички естествени облекла за възрастни, само че не стопира да пораства. Семейството би трябвало да преработи персоналния автомобил и вади предната седалка, с цел да може Робърт да се вози, колкото и некомфортно да е това тестване. Не съумява да приключи право, откакто в никакъв случай не може да се оправи със залите или размерите на чиновете. Робърт съумява да се оправя повече от добре в някои обстановки, открива нужните материали и скоро потегля на изпити, само че професорите ще го помолят да прави изпитите си независимо, заради простата причина, че останалите се разсейват. Мнозина стартират да щипят Робърт, тъй като си мислят, че той мами с изкуствени крайници.

На ден има потребност от 8000 калории, както и от специфични шини и бастун, с цел да може да се движи. Накрая на живота си ще се мъчи доста съществено, с цел да се поддържа жив. Неговите компликации идват от високия растеж и най-много от стъпалата му. На 22 години умира, откакто тялото му претърпява редица заболявания. Накрая специфичните шини на краката протъркват кожата и водят до зараза. Няколко дни по-късно умира в съня си. Гробището би трябвало да направи специфичен ковчег от близо 454 кг, нужни са 12 души и още 8 гробаря, с цел да могат да го погребат. След гибелта му, фамилията му стартира да унищожава всичко, което в миналото е имал. Семейството не желае да трансформира дома си в цирк или монумент на колоса, те употребяват думата – урод, само че не желаеме да обвързваме Робърт с сходна концепция.

Той в никакъв случай не се дами, не открива опция да сътвори сантиментална връзка с някого. Обичан е от близките, само че единствено толкоз. Хората в родния му град се отнасят добре с него. Уникалният му живот остава естествен за близките. През 1985 година е основана скулптура с същинските размери на Робърт, позиционирана пред музея. Той продължава да е градския рекордьор на височина на 13-годишна възраст. Височината му е 2.2 метра.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР