Повечето млади предприемачи мислят, че сами могат да се справят

...
Повечето млади предприемачи мислят, че сами могат да се справят
Коментари Харесай

7 стъпки за изграждането на ефективен екип

Повечето млади бизнесмени мислят, че сами могат да се оправят с създаването на своята концепция и разрешаването на проблемите, пред които може да се изправят по пътя. Но, рано или късно те осъзнават, че започването и поддържането на бизнес изисква доста повече.

Не са доста хората, които имат нужните умения с цел да покрият всички действия, нужни за построяването на сполучлив бизнес. За задачата е необходим добре работещ екип, формиран от експерти в сферите на маркетинга, финансите и производството.

Това, което мнозина не осъзнава е, че образуването на този екип е едно от най-трудните неща в работата на един бизнесмен. Ако наемете неверните хора в екипа си или пък в случай че съберете персони, които не могат да работят дружно, вие ще обречете бизнеса си на сигурен неуспех, без значение от това какъв брой добра и новаторска е вашата концепция.

Това са 7 стъпки, които ще ви оказват помощ да създадете верният екип за вашия бизнес.

1. Определете мечтаната фирмена просвета и намерете хора, които се вписват в нея.

Първото нещо, върху което би трябвало да се фокусирате, е намирането на група от персони, които са подготвени и способни да работят дружно в екип. Наемането на специалисти във всяка една област е от основно значение, само че единствено по себе си, това не е задоволително. Назначаването на стажанти и или членове на фамилията, за икономисване на средства, също не е дейно решение. Това, от което фактически имате потребност, са хора, които са на една вълна ще се отнася до метод на мислене и деяние.

2. Уверете се, че вашият екип споделя вашата визия цел.

Намерете хора, които виждат пътя към триумфа по същия метод като вас и имат вяра в концепцията, която възнамерявате да развиете. Екипите, които реализират велики неща, не се събират на инцидентен принцип. Те знаят по какъв начин да се изправят след неуспех, без да губят убеденост във вашата визия, тъй като осъзнават, че всеки бизнес би трябвало да премине през голям брой трудности и незнайни, преди да реализира стремежи триумф..  

3. Всеки член на екипа би трябвало непринудено да избере да бъде деен, отзивчив и потребен.

Всеки член на екипа би трябвало да бъде подготвен да даде най-хубавото от себе и да помогне на останалите да разкрият цялостния си капацитет. Той би трябвало да откри сътрудник в своята област на експертиза, с който да споделя общата цел за създаване на сполучлив бизнес. Обяснете ясно и детайлно метода, по който ще мерите резултатите на всеки чиновник в компанията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР