Повечето мерки за борба с инфлацията, които бившите управляващи прекръстиха

...
Повечето мерки за борба с инфлацията, които бившите управляващи прекръстиха
Коментари Харесай

Любомир Дацов: Мерките на бившите управляващи доведоха до удължаване на инфлацията


„ Повечето ограничения за битка с инфлацията, които някогашните ръководещи прекръстиха на ограничения за битка с рецесията, доведоха до удължение на инфлацията. И този развой ще продължи “, разяснява пред Нова телевизия финансистът Любомир Дацов.

Според него доста от проблемите в България не се дължат на външни фактори, нито на войната в Украйна.

„ В България има от 2 до 3 пъти по-висока от междинната за доста от другите страни инфлация. Това демонстрира, че има чисто вътрешни проблеми, които дефинират този развой “, разяснява Дацов.

„ Като се стартира от работата на регулаторите и нормативната рамка, която не разрешава задоволително ефикасен надзор и се стигне до тази политика за грижа за хората, с която ни продъниха ушите “, сподели Дацов.

Той подлага на критика политиците, че не показват предизборно стратегиите си.

„ Трябва някой да каже какво ще се прави. Дефицитът би трябвало да бъде вкаран в границите на 3% от Брутният вътрешен продукт за идната година, в случай че не желаеме да забележим процедура за свръхдефицит. А второ – даже и този недостиг е прекомерно висок по отношение на икономическите действителности. Не единствено, че има към този момент заплаха децата ни да заплащат, а товарим и внуците “, сподели финансистът.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР