Повечето ловци на изкопаеми трябва да прекарат дни в ровене

...
Повечето ловци на изкопаеми трябва да прекарат дни в ровене
Коментари Харесай

Пресъздадоха изцяло динозавър 162 години след откриването му

Повечето ловци на изкопаеми би трябвало да прекарат дни в ровене в скални кревати, с цел да открият стряскащи нови открития за динозаврите, само че палеонтолог от Кеймбридж е разкрил такива в музей. Сега, след три години упорита работа, доктор Дейвид Норман и неговият екип от Университетския отдел по науките за Земята, пресъздадоха създание, за последно забелязано в област, която съставлява днешната провинция Дорсет преди повече от 200 милиона години.
Останките на животното, наречено Scelidosaurus, в началото са открити преди 162 години в западната част на Дорсет. Това е първият съвсем напълно приключен скелет на динозавър до момента, оповестява Ай Ти Ви, представени от БГНЕС.
 Откриха най-малкия динозавър (ВИДЕО) Откриха най-малкия динозавър (ВИДЕО)
Учени откриха най-малкия прочут до в този момент динозавър, оповестява " Би Би Си ". Новият тип е разказан от член на екипа, който го е разкрил, като...
Но след първичната вълна от научен интерес останките били захвърлени в архивите. В последна сметка те се озовали в Националния исторически музей, където останали до 2017 година, когато доктор Норман и неговият екип почнали да ги учат. Сега, три години по-късно, откритията са оповестени и хвърлят повече светлина върху „ родословното дърво “ на динозаврите. Резултатите от проучването помогнали да се пресъздаде съществото и спомогнали за възстановяване на това, което знаем за динозаврите.
„ Жалко е, че толкоз значим динозавър, открит в подобен сериозен миг в ранното проучване на динозаврите, в никакъв случай не е бил вярно разказан... Това към този момент е направено - най-накрая!... и дава доста нови и непредвидени прозрения по отношение на биологията на ранните динозаври и техните съществени връзки. Изглежда срамно, че работата не е свършена по-рано, само че както се споделя - по-добре късно, в сравнение с в никакъв случай “, сподели доктор Дейвид Норман.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР