Повечето Коронавирус ограничавания ще отпаднат от 1 април, само че

...
Повечето Коронавирус ограничавания ще отпаднат от 1 април, само че
Коментари Харесай

Как войната в Украйна ще повлияе на летния сезон?

Повечето Коронавирус ограничения ще отпаднат от 1 април, единствено че хотелиери и туроператори са обезпокоени за летния сезон заради войната в Украйна. Браншът се надява да продължи да бъде подпомаган. Два са основните фактори, които са определящи в този момент - Коронавирус рестриктивните мерки и бежанците, разгласи Павлина Илиева от сливане „ Бъдеще за туризма " пред bTV.

По думите й туристическият бранш се надява да отпаднат всички Коронавирус ограничавания и на по-активна реклама на България като туристическа дестинация.

Проф. Георги Рачев, зам.-председател на Българската асоциация на туристическите организации, подсети, че основните ни противници за летния туризъм са Турция и Гърция.

Той уточни, че Турция е намалила цените и от един месец няма Коронавирус ограничения за влизащите в страната. „ Трябва да стартираме неотложно де разпространяваме България като сигурна дестинация. Не може и една виза да коства колкото половин пътуване ", коментира проф. Рачев.

На въпроса кой месец е най-подходящ за почивка през лятото, той показа, че с добра компания са подобаващи всички топли дни.

„ Аз да вземем за образец обичам втората половина на юни месец - целият плаж е мой, морето е безкрайно чисто, защото не са пристигнали тези тълпи почиващи ", уточни той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР