Повечето испански клубове предварително бяха взели мерки за подсигуряване при

...
Повечето испански клубове предварително бяха взели мерки за подсигуряване при
Коментари Харесай

Как сметките на Реал М и Барса пак излизат напук на стагнацията

Повечето испански клубове авансово бяха взели ограничения за подсигуряване при настъпване на рецесия като актуалната. Осигуряване на постоянни доходи от допустимо най-вече източници изглеждаше като оптималния вид. Изследване на маркетинговата компания Palco23 обаче демонстрира един абсурд, отбелязва AS.

 Барселона разгласи антикризисни ограничения

Оказва се, че в този момент по-добре ще се оправят тези, които са лимитирали финансовите си доходи до по-малко източници и основно от ТВ правата. Сред тях са Барселона и Реал Мадрид, чиито хазни на 75% се пълнят от малките екрани. Тъй като съвсем всички браншове на стопанската система в Испания страдат, надлежно секват и парите, които клубовете с по-голяма диверсификация на приходите чакат.

„ Развитието на пазара за ТВ правата през последните 5 години демонстрира все по-голямата взаимозависимост сред тези средства и заплатите на футболистите. Възнагражденията се усилват тъкмо поради тези по-големи финансови приходи. Даже 51% от бюджета на клубове към този момент е формиран от въпросните суми. Затова в този момент Реал и Барса могат да са спокойни за благосъстоянието си даже и шампионатът да не се доиграе, тъй като те и до момента са взели задоволително от излъчването на своите мачове. Другият главен доход на клубове идва от продажбата на билети, а COVID-19 “удари” по това “, обобщават анализаторите.

Ако не се стигне до нещо извънредно ненадейно, от Palco23 предвиждат, че клубовете от елитната дивизия в Испания ще завършат годината с облага от общо 185 млн. евро. Най-висока ще е тя при Реал Мадрид – 38,4 млн. евро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР