Повечето хора, без значение колко са опитни, могат да се

...
Повечето хора, без значение колко са опитни, могат да се
Коментари Харесай

Ако не обичате да шофирате в тъмното, прочетете това!

Повечето хора, без значение какъв брой са опитни, могат да се усещат несигурни, в случай че имат лимитирана видимост и не са привикнали да карат в тъмното. Всъщност 43% от водачите се усещат несигурни. Това е по този начин, тъй като 90% от желанието ви за шофиране се въздейства от зрението, обобщават експерти в изданието Specsavers.no.

За благополучие, има някои неща, които можете да извършите, с цел да извършите нощното шофиране малко по-малко неловко. Ето по какъв начин да стане това:

Направете си очен обзор!

Шофирането, когато дневната светлина избледнява, може да бъде предизвикателство за очите. Те би трябвало да свикнат с новите условия на осветяване, насрещното придвижване и отблясъците. И единствено когато водачите виждат тези промени, те могат да осъзнаят, че има нещо, което не е наред със зрението. Затова, най-хубавият метод да се обезпечи оптимално зрение е очите ви да се преглеждат постоянно. Това може да помогне за понижаване на всички терзания, които може да имате за зрението си.

Използвайте вярно фаровете си!

Може да звучи необичайно, само че вярното потребление на фаровете може да е от огромно значение. Преминете към дълги светлини при придвижване отвън застроени региони, по пътища без улично осветяване, само че незабавно щом видите светлините от насрещно движеща се кола, сменете на къси светлини, с цел да не заслепите лидера. Ако срещнете кола, която заслепява, фокусирайте се върху дясната страна на пътя и избягвайте да гледате непосредствено фаровете на автомобила. Намалете скоростта, с цел да можете да видите пешеходците в профил на пътя или там, където шофирате.

Практика, процедура, процедура!

Практиката е значима и това важи и за нощното шофиране. Ако желаете да се чувствате по-комфортно при шофиране, когато е мрачно, помолете приближен човек да седне до вас, с цел да не сте сами в несигурността. Започнете с няколко къси курсове и изградете увереността си с течение на времето.

Използвайте очила, които са усъвършенствани за шофиране!

Ако знаете, че ще шофирате доста в тъмното, тогава си коства да инвестирате в чифт очила. Лещите, които са направени особено за шофиране, нормално имат необятна зона както за дълги, по този начин и за междинни дистанции. Тя ви дава необятно зрително поле, където можете да видите какво има пред вас на пътя, както и арматурното табло, навигационния екран и огледалата във вратите внезапно. Специалната технология подсигурява, че преходът сред виждане от едната страна на другата и нагоре и надолу следва естественото придвижване на окото. В резултат на това очите ви не би трябвало да се изместват постоянно от остро към замъглено виждане. Очилата за шофиране се оферират и с лекуване срещу отражения, което усилва образния комфорт посредством понижаване на отблясъците и отраженията от насрещно движещите се коли, знаци и светофари – както през нощта, по този начин и денем.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР