Повечето граждани са против членство на Сърбия в ЕС, сочи

...
Повечето граждани са против членство на Сърбия в ЕС, сочи
Коментари Харесай

Повечето сърби не желаят членство на страната в ЕС

Повечето жители са срещу участие на Сърбия в Европейски Съюз, сочи изследване на организация ИПСОС, оповестено във в. “Блиц “. Причината за това е натискът, който евросъюзът оказва на Сърбия по отношение на въвеждането на наказания против Русия.

Според анкетата 44 % от запитаните са срещу европейската интеграция на Сърбия, а 35 на 100 я поддържат. Останалите 21 % не са поискали да посочат или не са могли да дефинират. По предписание до понижаване на поддръжката за влизане в Европейски Съюз се стига при спешни обстановки, да вземем за пример когато набъбна натиска по отношение на Косово или когато беше оповестена пандемията от ковид. Такъв срив на поддръжка обаче в никакъв случай не се е случвал, както през последните седмици.

Марко Уляревич, шеф на Ипсос сподели за „ Блиц “, че през днешния ден за първи път откогато се наблюдават трендовете, свързани с европейската интеграция, се регистрира, че по-голям брой сърби не биха дали своят вот за присъединение към Европейски Съюз на възможен референдум по отношение на тези, които поддържат интеграцията.

През март имаше внезапно нарастване на броя на хората, които са срещу евроинтеграцията, наред с лек спад на тези, които поддържат евроинтеграцията. Последния месец имаме записано продължение на наклонността на повишаване на броя на хората, които са срещу присъединението към Европейски Съюз, с още по-рязък спад на тези, които поддържат интеграцията. Сега имаме 34,9 % от жителите, които биха подкрепили присъединението на Сърбия към Европейски Съюз на референдум, а 43,8 % биха дали своят вот срещу, споделя Уляревич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР