Повечето големи производители на автомобили вече развиват цели линии електрически

...
Повечето големи производители на автомобили вече развиват цели линии електрически
Коментари Харесай

Защо светът все още не е готов за електрическите автомобили

Повечето огромни производители на коли към този момент развиват цели линии електрически модели коли. Възможно да се окаже обаче, че към момента не сме подготвени да се разделим изцяло с моторите с вътрешно горене в близкото бъдеще.

Наскоро професор Ричард Херингтън, началник на отдел Земни науки в Природно-историческия музей във Англия, дружно с още няколко учени, разгласиха отворено писмо, в което се оповестява, че към момента не можем да си позволим цялостен преход към EV превоз.

В писмото се оповестява, че, в случай че желаеме да достигнем задачата си от два милиарда електрически коли през идващите 15 години, ще би трябвало фрапантно да засилим добива на избрани запаси и производството на електрическа енергия.
 Снимка 428398

Според учените, даже да заложим на най-ефективните способи на произвеждане на акумулатори и елементи, светът ще би трябвало да стартира да добива двойно повече мед, три пъти повече кобалт и 70% повече диспросий и неодим.

Дори добивите да бъдат увеличени още през днешния ден, ще са ни нужни не 15, а 30 години, с цел да извлечем задоволително материали за основаването на два милиарда електроавтомобили.
 Снимка 428399

В писмото също по този начин се акцентира, че самото добиване на тези материали изисква големи количества електричество. За извличането на един звук кобалт да вземем за пример са нужни към 8000kWh.
 Топ 10 на най-интересните електрически коли в Женева
Топ 10 на най-интересните електрически коли в Женева

Най-вълнуващото ревю в света и смелите концепции на производителите

Всичко това значи единствено едно - в опита си да отстраняваме СО2 излъчванията от коли с ДВГ ще се наложи да замърсим и увредим планетата по цялостен куп други способи, които все още не могат да бъдат сложени в границите на цифри и прогнози.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР