Повечето европейски страни затягат мерките заради третата вълна от коронавируса.

...
Повечето европейски страни затягат мерките заради третата вълна от коронавируса.
Коментари Харесай

Светът се разделя заради К-19! Ето какво се случва в Италия и Австрия ВИДЕО

Повечето европейски страни стягат ограниченията поради третата вълна от ковид. Редом затради увеличаващия се брой на новозаразените и английския вариант, ръководещите постановат в друга степен локдаун. Оказва се обаче, че тези ограничения към този момент не се одобряват от всички.

Италия стартира гражданско непокорство. На 15 януари стотици ресторантьори отвориха порти макар противоепидемичните ограничения, които съгласно притежателите убиват дребния и междинен бизнес и лимитират правата и свободата на хората, написа


В сoциалните мрежи са качени клипове от разнообразни заведения, които безусловно се пръскат по шевовете. Хората честват, танцуват и подвигат тостове.

„ Искаме си свободата! Няма повече да поносим това! Хората са тези, които вземат решение, не държавните управления!”, декларират изрично хората, които без терзания от глобите качват клипове в мрежата.



Те са съпроводени с # IoApro # Iopen # Liberta # Freedom

За няколко часа видеата са събрали милиони гледания. А българи оферират и у нас да се отворят заведенията като форма на митинг.



Въпреки възбраните клиенти бяха открити и в още две заведения в града - "Малката Марица " и денс клуб "Делайт ". И трите места бяха обсадени от полиция и бяха формирани актове на клиентите и притежателите.







В същото време стана ясно, че във Виена също са проведени митинги против ограниченията срещу,
"Оставка на държавното управление ", "Медиите лъжат " скандираха през днешния ден следобяд близо 10 000 стачкуващи, които се опълчват на носенето на медицински маски против ковид, съобщи Франс прес, базирайки се на данни на виенската полиция.

Според уредниците на акцията в нея са взели участие до 50 000 души, заяви австрийската АПА.

Протестиращите се обявяха против строгите ограничавания и носенето на медицински маски. Те се събраха в центъра на града на "Ханделплац " и носеха транспаранти и флагове, предава Българска телеграфна агенция.

Полицията затвори за придвижване улиците в централната част на австрийската столица поради демонстрацията.

Противниците на ограниченията за преодоляване на пандемията от новия ковид не носеха маски и не съблюдаваха отдалеченост, както това е планувано от разпоредбите за осъществяване на манифестации.

Днес държавното управление на Австрия организира среща с водещи здравни специалисти, с цел да реши дали след 24 януари ще бъде продължен срокът на строгата карантина. Мнението на епидемиолозите бе, че локдаунът би трябвало да бъде продължен с още две до три седмици.

От 26 декември 2020 година до 24 януари 2021-а в Австрия е въведен за трети път непоколебим режим на ограничавания. Затворени са комерсиалните центрове, културните институции и заведенията за хранене.

През януари в страната стартира вторият стадий на гратис всеобщо тестване на популацията за Ковид-19, а също и имунизиране против новия ковид.

Karlsplatz 16.1.2021
— M.B. (@bfulloflyrics)
Anti--Maßnahmen in am 16.1.2021 mit über 10.000 Teilnehmern.
Resümee:.
— Robert Marschall (@MarschallRobert)
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР