Повечето електронни системи, които поемат някои задачи за шофиране вместо

...
Повечето електронни системи, които поемат някои задачи за шофиране вместо
Коментари Харесай

По-голямата част от автоматизираните системи за шофиране в САЩ нямат адекватни мерки за внимание на водача, установява проучване

Повечето електронни системи, които поемат някои задания за шофиране вместо хора, не подсигуряват съответно, че водачите обръщат внимание и не Не издава задоволително строги предизвестия или подхваща други дейности, с цел да накара водачите да се държат, съгласно изследване на застрахователната промишленост, оповестено във вторник.

Само една от 14 отчасти автоматизирани системи, тествани от Застрахователния институт за автомагистрали Безопасността се показа задоволително добре, с цел да получите обща оценка „ задоволително “. Други двама бяха оценени като " маргинални ", до момента в който останалите бяха оценени като " неприятни ". Нито една система не е получила най-високата оценка „ добра “.

„ Повечето от тях не включват съответни ограничения за попречване на злоупотреби и предотвратяване на водачите от загуба на фокус върху протичащото се на пътя “, сподели президентът на IIHS Дейвид Харки.

Институтът, сподели Харки, излезе с новите оценки, с цел да накара производителите на авт...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР