Повечето държави в Европа вече върнаха част от ограничителните мерки

...
Повечето държави в Европа вече върнаха част от ограничителните мерки
Коментари Харесай

Европа връща ограничения заради Омикрон


Повечето страни в Европа към този момент върнаха част от ограничаващите ограничения против ковид поради разпространяването на новия вид, наименуван Омикрон. Белгия, Нидерландия и Англия публично потвърдиха за първите случаи на инфектирани с този вариант.

Израел разгласи, че не разрешава влизането в страната на всички непознати жители. Освен това управляващите считат да върнат още веднъж технологията за следене на телефоните, с цел да лимитират разпространяването на Омикрон.

Израел е първата страна, която възнамерява напълно да затвори границите си поради разновидността, открит първо в Южна Африка.

Досега израелските управляващи са открили един случай с Омикрон и имат съмнения за седем други.

В Англия влиза в действие наложителното носене на маски в магазините и в публичния превоз. Премиерът Борис Джонсън съобщи, че ограниченията са краткотрайни и превантивни.

Нидерландия в допълнение стяга противоепидемичните ограничения от през днешния ден - лимитира работното време на питейни заведения, заведения за хранене и множеството магазини.

Цялата страна на процедура ще бъде затворена сред 17 часа и 5 часа сутринта, разгласи министър председателят Марк Рюте, припомня БНР. В останалото време в заведенията ще се влиза с защитна маска и ще се съблюдава отдалеченост, което значи, че потенциалът им ще бъде стеснен.

Училищата остават отворени, без значение от нараствания брой на зараза с ковид при децата.

Новите противоепидемични ограничения ще бъдат в действие минимум три седмици.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР