Повечето базови станции по света са инсталирани на отделни кули

...
Повечето базови станции по света са инсталирани на отделни кули
Коментари Харесай

В Япония инсталират базови 5G станции под земята


Повечето базови станции по света са конфигурирани на обособени кули или покриви, само че в Япония ще ги инсталират и подземен (снимка: CC0 Public Domain)

Японският телекомуникационен оператор KDDI избра шведската компания Ericsson за сътрудник в план за разполагане на първите подземни 5G базови станции в страната , заяви DatacenterDynamics.

Повечето базови станции по света са конфигурирани на обособени кули или на покриви, с цел да обезпечат връзка на огромни площи. Има обаче ограничавания за инсталиране на съоръжение за клетъчни мрежи на живописни места.
още по темата
Ето за какво през юли 2021 година Министерството на вътрешните работи и връзките на Япония одобри нови разпореждания, които направиха допустимо построяването и употребата на подземни базови станции.

Според експертите на Ericsson, подземните базови станции ще разрешат на телеком доставчиците да разположат съоръжение в съществуващи подземни пространства. В същото време оптичните мрежи и силовата инфраструктура ще бъдат свързани на равнището на земята, което ще обезпечи безпроблемно утвърждение на инсталацията и бързо внедряване, без образно влияние върху градския пейзаж.

Подземните антени на Ericsson могат да работят в затворени пространства, като шахти, където инсталирането на общоприети базови станции не е допустимо. Инсталирана подземен, антената обезпечава лъчение с оптимални характерности в условия на гъсто строителство, като в същото време е по-малко сензитивна към влияние от вятър.

Телеком операторът KDDI, от своя страна, отбелязва, че подземните базови станции могат да бъдат ситуирани на улици, площади, молове и други места, където управляващите не разрещават инсталиране на външни антени.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР