Повечето българи смятат, че Валери Симеонов трябва да подаде оставка

...
Повечето българи смятат, че Валери Симеонов трябва да подаде оставка
Коментари Харесай

Повечето българи смятат, че Валери Симеонов трябва да подаде оставка

Повечето българи считат, че Валери Симеонов би трябвало да подаде оставка Над 80 % от българите считат, че вицепремиерът Валери Симеонов би трябвало да подаде оставка, поради изявлението си за майките на деца с увреждания, а над две трети от хората споделят, че и министър председателят Борисов е виновен в обстановката към Симеонов. Данните са от експресно допитване на " Галъп Интернешънъл ", извършено измежду 800 души в интервала от 27 октомври до 2 ноември.
 
Анкетираните са дали отговор и на въпроса дали държавното управление би трябвало да подаде оставка - болшинството от тях или малко над 50 % са срещу, а 10 % не могат да отговорят.

 
Единствено последователите на Обединените патриоти са преобладаващо срещу оставката на вицепремиера Валери Симеонов - към 60 % считат, че тя не е нужна, а 40 % са за нея, демонстрира допитването на " Галъп Интернешънъл ". Обратна е картината при симпатизантите на ГЕРБ - над 50 % от тях са за оставката.
 
Практически всички демографски групи избират оставката на Симеонов, за разлика от въпроса с оставката на държавното управление, където доминират мненията срещу.-->

 
Хората, които не биха дали своят вот и които биха дали своят вот с „ не поддържам никого “, са разграничени в мненията си по този въпрос. Колкото до отговорността на премиера Бойко Борисов в обстановката към Валери Симеонов, всички пластове на обществото намират, че има такава. Единствено последователите на ГЕРБ са на противоположното мнение, а последователите на Обединените патриоти са разграничени по тази тематика.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР