Повечето българи (28%) смятат, че безработицата е основният проблем на

...
Повечето българи (28%) смятат, че безработицата е основният проблем на
Коментари Харесай

За повечето българи основен проблем е безработицата, 54% разчитат най-много на ЕС

Повечето българи (28%) считат, че безработицата е главният проблем на техния град или район. На второ място по този въпрос са политиките за младежта (24%), а на трето – околната среда (22%). Това демонстрират данни от изследване, направено от Европейския комитет на районите като част от самодейността " Размисъл за Европа ".

На идващите места като проблеми за посочени подвижност и публичен превоз (13%), сигурност и тероризъм (8%) и интеграция на мигрантите (5%).

Българите имат повече доверие в Европейски Съюз за решаването на проблемите със сигурността и тероризма, като съгласно 48% от интервюираните съюзът може по-добре да се оправи. На мнение, че държавното управление може да реши по-добре казуса са 34% от запитаните.

Според 42% от участвалите в изследването държавното управление може да се оправи по-добре с безработицата. По този въпрос на Европейски Съюз гласоподават доверие 30%.

За проблемите с подвижността и публичния превоз най-вече хора (56%) считат, че градовете и общините могат да ги решат. За интеграцията на мигрантите повече от половината (54%) декларират доверие на националното държавно управление, а на Европейски Съюз – 29%. По проблемите с околната среда най-добре съгласно 37% от българите може да се оправи Европейски Съюз, съгласно 32% - градовете и общините, а съгласно 28% - държавното управление.

На въпрос " На кое политическо ниво можете да разчитате най-вече? " 54% дават отговор Европейски Съюз, " Вашия град или община " показват 22%, националното държавно управление – 20% и " Вашия район " - 4%.

Попитани дали има задоволително взаимност сред страните членки на Европейски Съюз множеството българи (78%) дават отговор не, а 22% - да.

Според множеството интервюирани (44%) европейските страни би трябвало да демонстрират по-голяма взаимност посредством понижаване на неравенствата сред по-богатите и по-бедните страни и райони, следвано от отговора " посредством взаимно противопоставяне на негативното влияние на икономическата и финансовата рецесия " (21%), посредством демонстриране на по-голямо приемане на разликите, които съществуват сред другите страни (17%), посредством установяване на общ метод към климатичните и екологичните провокации (9%) и посредством взаимно вдишване на последствията от миграционните потоци и бежанската рецесия (отново 9%).

Попитани в коя област считат, че Европейски Съюз носи съответни изгоди за техния живот, град и район най-вече хора дават отговор превоз, обучение и никоя.

Запитани в коя област Европейски Съюз би трябвало да направи повече за възстановяване на ежедневния живот множеството хора дават отговор корупцията. Тя е посочена и като главната паника, която хората желаят да споделят с представители на институциите на Европейски Съюз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР