Повечето авиокомпании обмислят съкращаване на персонала си през следващите 12

...
Повечето авиокомпании обмислят съкращаване на персонала си през следващите 12
Коментари Харесай

Авиокомпании обмислят съкращаване на хиляди работни места в следващите 12 месеца

Повечето самолетни компании обмислят редуциране на личния състав си през идващите 12 месеца поради коронавирусната рецесия, заяви Международната асоциация за въздушен превоз (IATA), базирайки се на вътрешно изследване, заяви Франс прес, представена от БГНЕС.

„ Възстановяването на търсенето евентуално ще е постепенно. 55% от интервюираните чакат да понижат равнищата на претовареност през идващите 12 месеца. Около 45 % оповестяват, че към този момент са понижили броя на личния състав си през второто тримесечие на 2020 година заради ограничения за редуциране на разноските поради пандемията от COVID-19 “, се споделя в изказване на IATA след тримесечно изследване на бизнес доверието към повече от 300 самолетни компании.

Междувременно, 57% от фирмите чакат спад пасажерите през идващите 12 месеца и считат, че цените на билетите могат да паднат, заради слабото възобновяване на търсенето. Около 19% от авиопревозвачите чакат последователно повишение на цените след възобновяване на салдото сред търсене и предложение.

Базираната в Женева IATA съставлява към 290 самолетни компании, които съставляват 82% от световния въздушен трафик.

Очакванията на IATA са въздушният трафик да се върне към равнищата от преди рецесията през 2024 година и пресмята, че трафикът ще спадне с 63% през 2020 година спрямо 2019 година, с недостиг от 419 милиарда $ в бранша поради covid-кризата. Според данните, се чака Европа и Азиатско-тихоокеанският район да бъдат първите, които да се върнат към равнищата на трафик от 2019 година, до момента в който за Северна и Южна Америка се предвижда, че ще преживеят по-бавно възобновяване. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР