Повечето атаки са анонимни и не всеки ги чува. Те

...
Повечето атаки са анонимни и не всеки ги чува. Те
Коментари Харесай

Проф. Герджиков обяви кого ще подкрепи, ако не се класира за втори тур и проговори за Борисов и Радев!

Повечето офанзиви са анонимни и не всеки ги чува. Те засягат освен мен, само че и доста близки хора. Човек си дава сметка, че може да стане жертва на такива неща, само че няма да жертвам други хора. Това съобщи кандидат-президентът проф. Анастас Герджиков, който е подсилен от ГЕРБ, пред Българска национална телевизия.

"Нашите прародители са имали проблем със Съединението. От 100 години не можем да се разберем за дела. След влизането в Европейски Съюз и НАТО ние нямаме нова цел. Евроатлантическата ориентировка е безспорна цел. Нека останат партийните разногласия, само че за какво не се обединим към идеите. Някои го назовават Върховенство на правото, само че правилото е елементарен - дали ръководещите ръководят в интерес на народа, или в своя изгода ", сподели той.

"България има проблем с партизанщината и лобирането по един партиен метод. Винаги е имало такива разногласия сред партиите и групите на обществото.

Трябва да създадем правила, които да не разрешават такива неща. Трябва да променим разпоредбите, които се трансформират със закони. Президентската институция няма законодателна самодейност, само че може да предложи смяна на Конституцията.

Президентът би трябвало да убеди партиите, че съставляват жителите, а не личните си ползи. Ние започваме да се ненавиждаме по всевъзможни мотиви. Това не може да продължава ", съобщи проф. Герджиков.

"Аз обясних към този момент. Аз не съм член на ГЕРБ. Получих поддръжката на ГЕРБ, за която съм благодарен. Няколко души ми се обадиха да ме попитат непризнателен ли съм, че показвам грешките на ГЕРБ, а не достиженията им. Те са постигнали огромни триумфи за 12 години - стопански напредък, инфраструктура, образованието в университетите и учебното обучение.

ГЕРБ съумя да върне отпадналите възпитаници. Това не е просто да се погрижиш за децата. Все по-малко работещи българи щяха да устоят от ден на ден неработещи. Приемането в Банковия съюз е най-важното нещо след приемането ни в Европейски Съюз ", посочи той.

"Как мога да отхвърля поддръжката на партията, която е подкрепена от 800 хиляди души. Как да им кажеш: "не те желая ". Защо да го направя ", попита ректорът на СУ.

"Действащият президент промени държанието си, тъй като видя по какъв начин може да се приказва и по противоположния метод. Румен Радев вижда, че прави неточност, когато се опълчи остро. Говоря за държанието през цялата година, а не за предизборните закачки. Аз бях податлив да се кандидатирам и преди диалога с Борисов. Когато разбрах, че ГЕРБ би ме подкрепила, се съгласих ", съобщи проф. Герджиков.

"Ако бъда подсилен единствено от ГЕРБ или Движение за права и свободи или и двете партии, няма късмет да бъда определен. Нашата президентска двойка ще бъде определена, в случай че над 50% ни изберат. Аз съм уверен, че ще печеля изборите. Ако на втори тур отиде някой различен, а не аз, аз бих подкрепил господин Лозан Панов, тъй като поддържа върховенството на закона ", разгласи той.

"Няма да разясня модел и деяние на Радев. Единственото, което ме безпокои е неговото смело държание към персони и партии. Няма потребност да се противопоставяме по този яростен метод ", заключи проф. Герджиков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР