Повечето американци смятат, че президентът Доналд Тръмп е направил нещо

...
Повечето американци смятат, че президентът Доналд Тръмп е направил нещо
Коментари Харесай

Според повечето американци Тръмп възпрепятства разследването на руски връзки


Повечето американци считат, че президентът Доналд Тръмп е направил нещо нелегално или най-малко аморално, що се отнася до възможните връзки сред неговата предизборна акция и Русия, и че се пробва да попречва следствието по въпроса, демонстрира изследване, представено от Асошиейтед прес.

Американците повече се интересуват от опазването на здравето и стопанската система, в сравнение с от вероятно скрито споразумение с Кремъл, сочи допитването на Асошиейтед прес и Центъра за проучване на публичните въпроси. То обаче също по този начин демонстрира, че хората в Съединени американски щати са недоволни от метода, по който Тръмп се отнася към следствията, ръководени от Конгреса и специфичния прокурор Робърт Мълър.

Повечето американци считат, че президентът се пробва да попречва следствията, които доведоха до обвинявания против четирима съветници от неговия избирателен щаб и наподобява от ден на ден се концентрират върху близкото му обграждане.

Според анкетата, извършена сред 7 и 11 декември измежду 1020 индивида, 40 % от хората в Съединени американски щати са на мнение, че Тръмп е направил нещо нелегално, що се отнася до Русия, 30 % споделят, че той най-малкото е направил нещо аморално, а 68 % не утвърждават реакцията му към следствията.

Проучването разкрива обилни разлики в отношението на демократите и републиканците към дейностите на Тръмп. Като цяло 62 % от демократите считат, че президентът е направил нещо нелегално, а измежду републиканците този дял е едвам 5 %. От републиканците 33 % са на мнение, че Тръмп е направил нещо аморално, а 60 % считат, че той не е направил нищо неправилно.

Според 63 % от американците Тръмп се пробва да попречва следствията на вероятни връзки сред неговата акция и Русия. Това мнение се споделя от 86 % от демократите, 67 % от самостоятелните и 24 % от републиканците.

Анкетата демонстрира, че 47 % от американците мощно се интересуват дали Тръмп или други хора, взели участие в акцията му, са имали несъответствуващи контакти с съветското държавно управление.

Едва 40 % от хората в Съединени американски щати дефинират обвързваното с Русия следствие като доста значимо за тях. Имиграцията, налозите и опазването на здравето са считани от американците за доста по-важни въпроси, сочи изследването.

Според допитването едвам 26 % от американците имат мощна убеденост, че ръководеното от Мълър следствие ще бъде заслужено и независимо, а 31 % са умерено уверени в това. Що се отнася до следствието на Конгреса, едвам 13 % показват мощна убеденост, че то може да бъде заслужено и независимо, а 32 % споделят, че са умерено уверени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР