Повече униформени служители на Пътна полиция, които да регулират трафика

...
Повече униформени служители на Пътна полиция, които да регулират трафика
Коментари Харесай

„Петел“ предава от общината: Няма план за новия ремонт на Аспарухов мост, вадят полиция да оправи задръстванията във Варна

Повече униформени чиновници на Пътна полиция, които да контролират трафика в най-натоварените часове на кошмарните кръстовища на Варна – това е рецептата за справяне със тапите, която вижда локалната власт. Това се разбра на изключително съвещание на транспортната комисия към Общински съвет Варна.

Желание за повече регулировчици по улиците показаха и съветниците, и представителите на администрацията. От общинското дружество ТАСРУТ, което отговоря за светофарите , бяха безапелационни, че са употребявали всички благоприятни условия за промени, постъпили като сигнали от жители и няма какво повече да създадат.

„ Апелът ми е към жителите да съблюдават разпоредбите и да не навлизат в кръстовища, които към този момент са задръстени “, съобщи заместник-кметът по сигурността Тодор Иванов. От казаното от него и от сътрудниците му от кметската администрация обаче стана ясно, че най-вероятно пътни служители на реда ще контролират трафика единствено в час пик, а не непрекъснато.

Зам.-председателят на Общински съвет – Варна Янко Станев изненада всички, като сподели, че се е качил на рейс , с цел да тества по какъв начин е ситуацията с градския превоз в задръстения поради поправки град. „ Никой не съблюдава преимущества, буслентите са цялостни. Ако тези правила се съблюдаваха, ще пътувам с рейс, ще съм „ човек от народа “, разяснява Станев. Той обаче призна, че като доста други избира да се движи с колата си, като всеки ден минава дистанцията от Боровец до „ Почивка “.

„ Като се загледах - 70 % сме сами в колите си. Така че може би има смисъл от апел към жителите да употребяват публичния превоз, в случай че могат “, призна съветникът.

По време на съвещанието стана ясно, че общината още не е известена публично какъв тъкмо ремонт ще стартира през април на Аспарухов мост. Затова и администрацията на кмета няма направен проект за пренасочване на придвижването. В общинските дирекции знаели, че по мостът ще се работи само от изявленията в медиите.

За течащите сега огромни реконструкции обаче има такива проекти, тъй като те се изискват по закон. „ Друг е въпросът дали са най-удачните “, разяснява шефът на инфраструктурната дирекция Петър Гърбузов. Към него беше ориентирана рецензия от общинският консултант Христо Атанасов, който съобщи, че на разкопаната ул. „ Ян Палах “ няма никакво осветяване, а на мястото непрекъснато пресичат пешеходци, в това число и деца. Гърбузов не можа да отговори за какво няма даже спешно осветяване на обекта. Не стана ясно и за какво при спешните поправки не се слагат никакви означения на изрязаните сектори.

Председателят на транспортната комисия Добромир Джиков също даде своята оценка за проблемите, като съобщи, че в случай че се махнат погрешно паркираните коли, на някои улици ще се отворят цели ленти, които в този момент са заети.

Заседанието на комисията беше свикано по искане на трима съветници, сред които и Милена Димова, която внесе и съответно предложение за увеличение на времетраенето на зеления сигнал на светофарите на няколко места по булевардите „ Осми Приморски полк “ и „ Мария Луиза “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР