Повече средства за спорт и култура е предвидила Общината в

...
Повече средства за спорт и култура е предвидила Общината в
Коментари Харесай

Повече средства за спорт и култура в Русе тази година

Повече средства за спорт и просвета е планувала Общината в Русе тази година. Целта е превръщането на крайдунавския град в главен музикален и гребен център на страната. Вече се приготвя и богата стратегия с редица национални и интернационалните прояви, които да донесат изгоди и за локалния бизнес.

През тази година Общината в Русе резервира и обогатява всички съществени културни фестивали.

" На вратата чука откриването на Мартенски музикални дни, това е нашият емблематичен фестивал, който е визитка на град Русе. Сумата е малко повече от 300 000 лева Запазваме " Златната гъдулка ", като и тази година ще поканим българските общности от чужбина, резервираме фестивала, който е саморасъл, русенски " Сцена под звездите ", сподели Енчо Енчев, зам.-кмет на Община Русе.

Заместник-кметът на Русе Енчо Енчев добави, че се разчита на изобретателни оферти за нови моменти в календара и от другите културни институти и организации.

Венелин Иванов: " Концерти, фестивали, в случай че се вършат повече такива културни мероприятия, ще е по-добре. Доста младежи имат интерес към тях. "

Ангелина Иванова: " И да са налични за хората. Като налични, приказвам за естествени цени на билетите, в случай че има такива надлежно. "

Величка Кадъкьовлиева: " Музиката е тази, която успокоява и одухотворява индивида. "

Повече средства са планувани и за спорта в Русе, където програмата за поддръжка на локалните клубове също е с повишен бюджет.

" Парите по стратегия " Спорт " са към 600 хиляди лева Тази година също средствата се усилват ", сподели още Енчо Енчев, зам.-кмет на Община Русе.

През януари Русе ще одобри шампионат по пукотевица с лък, а през лятото – Държавният екипен шампионат по кану-каяк, както и народен шампионат за драконови лодки.

" Това е една въведения към Световното състезание по драконови лодки, което ще се организира през 2025 година в нашия град и за което ние чакаме над 4 000 състезатели и над 10 000 посетители. Нашата концепция е град Русе отсам – нататък да се утвърди в народен мащаб като втория главен гребен център на страната ", добави Енчо Енчев, зам.-кмет на Община Русе.

Очаква се всичко това да донесе по-голям интерес към града и повече изгоди както за Общината, по този начин и за локалния бизнес.

Репортаж: Андрей Кючуков, Пламен Иванов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР