Повече средства ще трябва да отделят родителите за своите деца,

...
Повече средства ще трябва да отделят родителите за своите деца,
Коментари Харесай

Как да ограничим разходите за училище на децата си?

Повече средства ще би трябвало да отделят родителите за своите деца, които потеглят на учебно заведение след малко повече от две седмици . Това мнение изрази  Яна Алексиева от Асоциация „ Родители “ пред „ Bulgaria ON AIR “.

Според нея доста значимо е какво ще бъде поставено в раницата на децата, защото доста постоянно родителите купуват движимости, които в следствие се оказват не изключително нужни . Тя посъветва покупките да бъдат осъществени след консултация с преподавател, който най-добре знае какво ще бъде нужно за естественото осъществяване на образователния развой.

Алексиева подсети, че част от учебниците са безвъзмездни , а някои учебни заведения дават опция на детето да остави всички учебници и пособия в класната стая, вместо да ги разнася всеки ден в раницата си.

По думите ѝ максимален разход за родителите могат да се окажат частните уроци , като съгласно нея през последните години все по-малки деца се изпращат на такива. Тя посъветва заинтригуваните от тематиката да потърсят наръчниците за родители на деца от първи и пети клас, които са оповестени на уеб страницата на Асоциация „ Родители “ и се обновяват всяка година.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР