Повече солидарност за справяне с мигрантската криза в ЕС. Държавите-членки

...
Повече солидарност за справяне с мигрантската криза в ЕС. Държавите-членки
Коментари Харесай

Посланиците на държавите в ЕС се споразумяха за нов регламент, свързан с миграцията

Повече взаимност за справяне с мигрантската рецесия в Европейски Съюз. Държавите-членки се споразумяха за нов правилник за ръководство на мигрантските потоци към Европа след дълги и комплицирани договаряния сред техните посланици.

Т.нар. " регулатор на рецесията " ще разреши на държавите-членки на първа линия да ускорят процедурите за леговище, когато има всеобщи противозаконни пресичания на границата, само че също и да споделят тежестта на приемането с други страни от Съюза .

Последните детайлности по текста би трябвало да бъдат контрактувани с Европейския парламент.

" Позицията на Европейския парламент е да има обвързващи стратегии за релокация, упълномощени от Комисията, от координатор по разселването. В рамките на Съвета има опозиция, тъй че би трябвало да се споразумеем за компромис, който да докара до някаква форма на ефикасна взаимност, а освен на хартия ", съобщи Хуан Лопес Агилар (ПАСД), докладчик по тематиката за регулирането на мигрантската рецесия

Не всички страни бяха съгласни с преразпределянето на кандидадите за леговище в Европейски Съюз. Посланиците на Полша и Унгария гласоподаваха срещу, до момента в който Чехия, Словакия и Австрия гласоподаваха " въздържал се " .

" Не би трябвало да толерираме влизането на незаконни имигранти в Европа. Трябва да засилим граничния надзор. Страните от Централна Европа споделят " не " на презаселването на хора, които са влезнали незаконно и по-късно желаят да преминат в трети страни . Това не е работило до момента, няма да работи и в бъдеще ", уточни Балаш Хидвеги, маджарски евродепутат от ФИДЕС.

Регулаторният правилник е последното парче от пъзела на Пакта за миграцията и убежището, контрактуван сред страните-членки. Сега Европейският съвет и Европейският парламент се надяват да завършат имиграционната промяна до края на годината. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР