Повече събития на открито предвижда Русе през 2022 г. Новата

...
Повече събития на открито предвижда Русе през 2022 г. Новата
Коментари Харесай

Повече събития на открито предвижда Община Русе през 2022 г.

Повече събития навън планува Русе през 2022 година Новата Програма за развиване на туризма на общината е подготвена и чака гласоподаване на идната сесия на Общинския съвет на 24 март. На нея ще бъде признат и Отчетът за осъществяване на Програмата за развиване на туризма.

Миналата година, макар изключителната конюнктура, бе регистриран засилен интерес от туристи към града. Община Русе бе удостоена с наградата " Най-добро събитие в туризма за 2021 година " на списание " Дестинация България ".

В последната година бяха осъществени контакти с експерти от туристическия бранш и за първи път бе проведен тридневен експедиционен тур с български туроператори, туристически сътрудници и екскурзоводи, които имаха опция да посетят културно-исторически забележителности, обекти за кулинарен, винен и набожен туризъм, естествените дадености и благосъстоянието на района. Инициативата бе осъществена взаимно сред Община Русе, Община Иваново и Регионалния исторически музей. Вътрешни пътувания ще се провеждат и през 2022 година

Тази година в Програма " Туризъм " са заложени повече средства за създаване на детайли на градската среда, които да прибавят забавни решения и прелест на града, в което се включва и стартът на планиране за създаване на Алея на занаятите. С интерес се чака и откриването на нов ресторант-кораб, който е закотвен на реката.

За септември е плануван Празникът на торта " Гараш ", чиято рецепта потегля от Русе. Събитието " Реката и виното " чака експерти от винарския отрасъл.

Участието в интернационалните и национални туристически тържища остава приоритет на Община Русе наедно със събитията от спортния календар, общинската фондация " Русе - град на свободния дух ", както и частните начинания на фестивали и събития, които притеглят туристи от вътрешния и интернационален пазар.

Тази година се възнамеряват и обичайни събития като Туристическото ревю " Уикенд туризъм ", Международният Биг бенд церемониал, " Като Шеф готвачите ", " На върха на ножа ", Ден на река Дунав, Римски пазар на Сексагинта приста. Празникът на града 6 май също ще бъде маркиран уместно, като задачата е той да се трансформира в туристическа атракция, привличаща посетители от други градове.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР