Повече са причините да отидеш на протест, отколкото да не

...
Повече са причините да отидеш на протест, отколкото да не
Коментари Харесай

Проговори битият на протестите в София студент Евгени Марчев

Повече са аргументите да отидеш на митинг, в сравнение с да не отидеш. Това съобщи в предаването "Лице в лице " по БТВ бития на митингите в София студент по право в Хага Евгени Марчев.

Той разкри, че има разлика в стандарта на живот сред България и другите европейски страни.

Проговори майката на едно от потърпевшите на митингите момче

"В демократичните страни е обикновено да има съпротива на ръководещите. Те би трябвало да се замислят върху настояванията ни. Корупция има на всички места, само че тук е друго ", сподели още той.

"Инцидентът се разигра в късните часове на 10-11 юли, бях с другари. Не бях на първа линия, а на 5-6 метра по-назад. Там се образува напрежение сред двама-трима души и служителите на реда. Органите на реда крещяха протестиращите да се оттеглен обратно. Опитах да дръпна мъжа, който стоеше пред тях. Бях с вдигнати ръце, в символ, че не желая проблеми ", разяснява Марчев.

Стана ясно кои са служителите на реда, пребили протестиращи в София

"Чух глас на един от началниците на служителите на реда на място, който сподели да бъда арестуван. Бях повален на земята, ударих си главата. Униформен без маска и каска ми нанесе над три удара под брадата. Първият път не припаднах, само че след траялите удари това стана. Шутовете са траяли след припадъка ", съобщи 22-годишният юноша.

"Виках за помощ, желаех другите служители на реда да ги спрат. Полицаите ме влачиха до колоните ", разкри студентът и добави: "Бийте ги до момента в който не им се сложат белезниците ", сподели началникът на униформените.

"След като ни арестуваха, ни качиха в полицейски бус. Полицейското принуждение не е казус. Това, което се случи беше ужасно. Единственото арестувано момиче бе влачено за косата. Само на нея и разрешиха да стои седнала. Тя беше разголена поради влаченето. Един от служителите на реда снима разголена и я галиха по косата. После бях в килия до гаджето на момичето - едвам си откри място поради унижението ", разкри Евгени Марчев.

22-годишният студент прикани митингите да са мирни и да се оказва помощ на ранени служители на реда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР