Повече проветряване в офисите и домовете, а рейсовете, трамваите и

...
Повече проветряване в офисите и домовете, а рейсовете, трамваите и
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев оптимистично: Един пръст отворен прозорец, 10 болни по-малко

Повече проветряване в офисите и домовете, а автобусите, трамваите и всички транспортни средства от градския превоз също да отворят прозорците. Това предложи епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев.

"Отворени прозорци! Един пръст отворен прозорец, 10 заболели по-малко ", предсказа шефът на Националната референтна лаборатория.

Шефът на ВМА: България ще бъде под цялостна карантина, когато...

Той изясни какво да вършат възрастните хора, които се почувстват зле, с цел да работят незабавно, а не да чакат последния миг. Появят ли се признаци за затруднено дишане, възрастните да се обадят по телефона на персоналния доктор и на собствен родственик и да чакат у дома да бъдат откарани към болничното заведение от профилиран превоз.

"Малко витамин С, малко витамин Д, отворени прозорци ", предложи още епидемиологът.

Той изясни, че нормално при болните над 80-годишна възраст, когато имат двойна бронхопневмония, се постанова подаване на О2, което са в положение да създадат освен лечебните заведения в столицата, само че и всички регионални лечебни заведения. Именно с цел да не се стигне до това положение, хората над 60 години не би трябвало да чакат да се влошат.

Проф. Кантарджиев насочи предизвестията на постоянния брифинг на националния спешен щаб, на която бяха оповестени още 9 случая на инфектирани с ковид, всичките поданици на столицата .

Новите инфектирани са на друга възраст, всички са в приемливо положение като се изключи другарка на лекарката, която е обиколила дружно с нея Европа за присъединяване в здравни симпозиуми. Жената е била призната в среднощ във ВМА и е в среднотежко общо положение с двустранна пневмония. Останалите инфектирани са с лека симптоматика, в това число двама издирени с полиция, които също ще бъдат настанени във ВМА - там към този момент има трима. Четирима други са настанени в белодробната болница.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР