Повече пари от фонд Солидарност. Това е желанието на европейските

...
Повече пари от фонд Солидарност. Това е желанието на европейските
Коментари Харесай

Европейските лиги искат двойно повече пари във фонд Солидарност

Повече пари от фонд " Солидарност ". Това е желанието на европейските футболни лиги, които преди няколко дни имаха заседание в Прага. На сбирката участваха президентът на родната Професионална футболна лига Атанас Караиванов и членът на УС на организацията Добрин Гьонов. 

" Основното на тази среща беше предлагането на европейските лиги към УЕФА за увеличение на фонд " Солидарност ". Към днешна дата във фонда отиват към 5% от всички доходи, а концепцията е този % да се усили двойно - на 10%. Знаете добре, че става въпрос за парите от евротурнирите, които получават останалите клубове - тези, които не вземат участие в интернационалните шампионати. 

За сегашния сезон приходите от трите евротурнира общо ще са към пет милиарда евро. Всички тези пари водят до огромна бездна във вътрешните шампионати сред участниците в евротурнирите и останалите. През този сезон в българския футбол се разпределиха два милиона евро сред клубовете по " Солидарност ". Желанието е тези пари да се усилят двойно ", разясни Добрин Гьонов пред Sportal.bg .

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР