Повече оздравели, но и висок брой починали заради вируса за

...
Повече оздравели, но и висок брой починали заради вируса за
Коментари Харесай

Общопрактикуващи лекари: Пациентите предпочитат РНК ваксина

Повече оздравели, само че и висок брой умряли поради вируса за последното денонощие. И през днешния ден се резервира наклонността за понижаване на новите случаи.

Снимка: btvnovinite.bg

Излекуваните през миналите 24 часа надвишават броя на новозаразените. Ваксинираните са над 14 000.

Междувременно - омекотен режим за преболедували и имунизирани предлага доктор Брънзалов от Националния имунизационен щаб.

Снимка: btvnovinite.bg

В болница " Царица Йоана " през днешния ден има зелен кулоар, през който могат да се имунизират хора на всякаква възраст и без авансово записан час. Предлага се само имунизацията на Астра Зенека. Работното време е до 16 часа през днешния ден. Желаещите да се имунизират не са доста.

По-слаб интерес към имунизацията регистрират и общопрактикуващи лекари.

Д-р Николай Брънзалов съобщи, че пациентите от ден на ден избират други препарати, с каквито към този момент разполагат и персоналните лекари. Засега обаче те са в незадоволителни количества.

Снимка: btvnovinite.bg

Всички общопрактикуващи лекари в област Бургас разполагат и с „ АстраЗенека “, и с РНК ваксина, споделят от Районната здравна ревизия. Наша инспекция обаче демонстрира друго.

Получилите РНК-ваксина би трябвало да я ползват единствено на попадащите в четвъртата фаза на имунизационния проект - т.е. на хора над 65 години или на такива с съпътстващи болести.

Снимка: btvnovinite.bg

" Дадоха ни 2 флакона, което е 12 дози. Пациентите звънят непрекъснато, само че те не попадат във възрастовата група, на която бихме могли да създадем ваксини ", изясни доктор Елка Попова, общопрактикуващ доктор.

Че пациентите избират РНК-ваксините, удостоверява и общопрактикуващият доктор доктор Николай Брънзалов, член на Националния имунизационен щаб.

Според доктор Брънзалов - би трябвало да се намерения и за по-облекчен режим за хората, които към този момент имат някаква отбрана против COVID-19.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР