Повече от ясно е, че в Добруджа не може да

...
Повече от ясно е, че в Добруджа не може да
Коментари Харесай

Нено Димов с много важна новина за Добруджа!

Повече от ясно е, че в Добруджа не може да бъде добиван шистов газ, хората би трябвало да бъдат спокойни по тази точка, съобщи в  " Денят онлайн "  Нено Димов, министър на околната среда и водите по повод протестите на добруджански земеделци против желанията за рандеман на газ в житницата на България. " Това, което министерството ни е направило, по-скоро районната ревизия във Варна, е да прегледа предлагането. След което сега тече интервал, в който би трябвало да бъдат систематизирани резултатите от публичните разисквания, а в случай че дойдат и писмени мнения.

След това ще бъде призован експертен съвет, който да вземе едно от четири допустимо решения: да каже " да " ; да го върнат за доработване; да го върнат за преработване; да кажат " не ".

Нено Ненов добави, че сега той няма публични пълномощия да се намеси: " Аз мога да насроча инспекция по приключен акт, а сега още няма подобен ".

За трагичните наводнения в Бургаско министърът акцентира, че в област Бургас е била задействана системата за ранно предизвестие. Големите провали са в прилежащите области, където още няма такава система.

" Не ми се желае постоянно да се търси кой е отговорен, само че когато има човешки жертви ни се подтиква, че постоянно би трябвало да има отговорен ", сподели Нено Димов.

" Имало е извънредно тежък дъжд. Казано бе ясно, че няма компроментирани язовирни стени. Там не желая да встъпвам в сфера, където има способен орган, излязъл с отчет.

Каквото би трябвало да бъде казано е, че на територията на самата община Бургас е сработила системата за ранно предизвестие, няма такава в прилежащите общини.

Има подобен план, само че той е затънал в правосъдна фаза повече от година, ще се наема да бъде задвижен този план по-късно, част от който е тази система за ранно предизвестие. "

Вотът на съмнение против държавното управление, за който се активизират Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Воля ", Нено Димов дефинира като " право на опозицията ".

" Нормално е опозицията да желае оставката на министър от ръководството, на избор на съмнение, това е тяхно право.
Оставки и в този момент, и в предишни ръководства, подават нормално хора от десницата, тя е притежател на по-сериозния морал. "

Според Нено Димов опозицията не се концентрира да е коректив всъщност и да нападна проблемите в ръководството и да предлага други възможности.

" А тя се плъзга по една повърхнина, която не носи нищо даже на самата съпротива. Тя има право да си прави тактиките, а какъв брой са сполучливи, виждаме, че ръководещото болшинство и главната партия печели изборите в последните 10 и повече години. Следователно това може би не е верният метод за Българска социалистическа партия.

Нено Димов счита, че Българска социалистическа партия не е избрала подобаващ за страната миг за избор на съмнение и дебатите към него предвид на идното 6-месечно европредседателство на България.

" Трябва да се възползваме от този късмет, тъй като нов подобен ще ни се даде отново чак след 14 години ", акцентира министърът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР