Повече от ясно е, че на предстоящата сбирка на изпълнителния

...
Повече от ясно е, че на предстоящата сбирка на изпълнителния
Коментари Харесай

Илиан Илиев треньор на двата фронта?

Повече от ясно е, че на идната колекция на изпълнителния комитет на БФС съществено ще бъде дискутирано името на Илиан Илиев за народен селекционер. Това се удостоверява и от думите през вчерашния ден на члена на ИК на БФС и член на професионалната футболна лига Михаил Статев пред dsport и Дарик: " Илиан Илиев е най-заслужилият и подобаващ треньор за националния тим на България. Редно е той да бъде поканен за диалози като главен любимец за поста народен селекционер. Още повече, че е треньор №1 за миналия сезон ".
Че Илиан Илиев заслужава, това е неоспоримо. Но бъдете уверени, че управлението на Черно море няма с лека ръка да се съгласи на възможна разлъка със експерта. Още повече, че резултатите, които той реализира този сезон и с които написа нова клубна история, хранят съществени очаквания, че тимът ще се върне на европейската сцена и ще бъде кандидат до края за едно от първите 3 места в шампионата. Илиан има още 2 заслуги, за които среща поддръжката и уважението на шефовете на " Тича " и любовта на последователите на Морето. Благодарение на него в последните години бяха направени значително изходящи прехвърляния, с които имаше съществени приходи в касата на Черно море, а налагането и одобряването в първия отбор на млади футболисти, които по-късно стигат и до националните гарнитури, е безспорен факт. Това са все аргументи, заради които нито управлението, нито почитателите ще са склонни на разлъка с треньора, младеж на клуба, колкото и влиятелно да звучи да си старши треньор на народен тим.
Ето за какво все по-логичен наподобява един компромисен вид, с който и треньорът, и клубът да са удовлетворени, в случай че фактически след няколко дни Илиан Илиев бъде поканен на договаряния: той да съвместява и двете длъжности. От една страна на " Тича " ще продължат да мечтаят и да пишат история с него отпред, а от друга в БФС ще са спокойни, че са намерили точния човек за поста народен селекционер, още повече, в случай че са решили да продължат тактиката с налагането на млади футболисти в представителния отбор, само че и да желаят резултати от него.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР