Повече от всякога имаме нужда от герои и примери за

...
Повече от всякога имаме нужда от герои и примери за
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Имаме нужда от герои, за да не се загуби обществото

Повече от всеки път имаме потребност от герои и образци за морални репери, тъй като без тях едно общество ще се загуби. Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев, който връчи първата премия на Кирил Петков на тържествената гала " Достойните българи ". Инициативата на " 24 часа " всяка година отличава хора с огромни сърца, персони, които ни карат да се гордеем, че сме българи.

" Аз няма да си сложа знаменцето в джоба, тъй като джобовете са ми зашити, само че ще ще го развея. Първо поздравления за уредниците " 24 часа " и Българска национална телевизия и всички спонсори за самата самодейност, и го споделям не тъй като желая да бъда общителен, това е значимо. Ние повече от всеки път имаме потребност от герои и образци за морални репери. Едно общество без сходни ориентири ще се загуби. Ние имаме обща задача да влагаме в инфраструктурите, в екологията, в образованието, само че на първо място това би трябвало да влагаме в обществото. Това, което вършиме е извънредно значимо той маркира посока, основава цел и полезности, а това за мен е даже по-важно от чисто университетските достижения. Защото каква изгода, в случай че нямаме бюджетен недостиг, а в това време имаме недостиг на фантазии ", сподели Томислав Дончев.

" Освен всички достижения, които могат да бъдат измерени и регистрирани. Голямата ни цел като общественост е да формираме полезности, които да бъдат споделени от всички. Това не може да се случи от институциите, а с положителни образци като този ", акцентира вицепремиерът.

" Благодаря за премията. Радвам се, че преди 3 година Харвард отвори един център за естествени проучвания и нововъведения, където съчетахме всички естествени науки. Оксфорд предходната година отвори своя център, а единствено няколко месеца по-късно Софийския университет отвори порти естествения център ", сподели Кирил Петков.

И регистрира, че през последните години ИТ-технологиите се развиват у нас, само че в биотехнологиите има голяма дупка. Тази дупка не може да се попълни внезапно, би трябвало да фокусираме върху нея и да помогнем на гениите, сподели още Петков.

Подчерта, че лабораторията в центъра се ръководи от момиче на 32 година, което Хардард се е пробвало да вземе. Предложиха й заплата, която е равна на тази, която ще вземе тук през идващите 3 година, само че тя остана и този център се управлява от един човек, който е подготвен да иновира ", изясни пред гостите Петков.

И акцентира, че би трябвало да се работи във всички области. Вярвам, че има доста други дела, които могат да трансформират средата. една идея, която ми е персонално на сърце, е за за плажовете за природосъобразен туризъм. Не може да имаме такова красиво Черноморие и да имаме три плажа, които не можем да опазим. Призовавам господин Дончев дружно да обединим сили и най-красивите дюни да бъдат непокътнати ", сподели още Петков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР