Повече от впечатляващи ще са цените на чадърите и шезлонгите

...
Повече от впечатляващи ще са цените на чадърите и шезлонгите
Коментари Харесай

Златна сянка: 300 лв. за комплект чадър и шезлонг това лято в България

Повече от впечатляващи ще са цените на чадърите и шезлонгите по някои български плажове това лято. Звучи парадоксално, изключително на фона на все по-ниското качество по Черноморието, само че това лято цените на комплект чадър с два шезлонга могат да доближат 300 лева

Проверка на Economic.bg в документите за определените компании и подписаните от служебния министър Илин Димитров заповеди, излиза наяве, че оптимално избраните цени (концесионерът въпреки всичко може да реши да взима и по-малко от плажуващите) достигат 100 лева за чадър и също толкоз за шезлонг.

Конкретно такава цена е предложила компанията „ Юг Релакс “ ЕООД със притежател Димитър Господинов, която е спечелила търга за концесия на плажовете „ Стамополу Перла – 1 “ и „ Стамополу Перла – 2 “ в община Приморско, област Бургас.

Срещу тази висока цена за чадъри и шезлонги компанията ще заплаща на страната по 631 080 лева с Данък добавена стойност на година. Изборът на концесионер е станал по време на тайно извършен търг.

За интервала на концесията (плажовете се отдават чартърен за 5 години) спечелилата компания се задължава да предлага чадър на цена не по-висока от 100 лева и шезлонг за същата оптималната сума, се споделя в заповедта, подписана от министър Димитров и оповестена през днешния ден на интернет страницата на Министерството на туризма.

Фирмата се задължава да обезпечи водно избавяне, медицински екип на плажа, както и да поддържа чистотата му.
Тайни наддавания
Припомняме, че в края на предходната година Министерството на туризма разгласи, че ще започва през първите два месеца на 2023 година търгове с скрито наддаване за наем на 21 морски неохраняеми плажа. Списъкът включва Кранево, Варна, Аврен, Бяла, както и Несебър, Поморие, Приморско и Царево.

Търгове се организират съвсем всеки ден, а цените на плажните такъми са коя от коя по-високи.

Следващата най-висока достигната цена по време на търговете, след тази за плажовете „ Стамополу Перла – 1 “ и „ Стамополу Перла – 2 “, е за плаж „ Младост ММЦ Приморско “ на стойност 302 280  лв. с Данък добавена стойност на година. За победител е избрана компанията „ Ем Би Би Турист “ ЕООД със притежател Михаил Борисов. Тя предлага оптималната цена за чадър и шезлонг от 50 лева, демонстрира заповедта на министъра. Началната цена на търга започваше от 117 153 лева без Данък добавена стойност.

Наемател на морски плаж „ Минерален басейн Север “ във Варна става „ Радон “ ЕООД с препоръчана цена от 38 880 лева с Данък добавена стойност на година. Собственик на компанията е Иван Кюмюрджийски. Максималната цена за един брой шезлонг и един брой чадър е 30 лева.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР